Technika

Élethű madarak papírból

Első pillantásra igazi madaraknak tűnnek a holland művész által készített művek és csak a leggyakorlottabb szem tudja megmondani, hogy valójában akvarellel és akrillal kifestett tárgyakról van szó.

A művész, Johan Schreft 14 éves korában kezdett el színes ceruzával madarakat rajzolni, melyek eljuttatták egészen a hágai Royal Academy of Arts-ig, ahol szobrászatot és festészetet tanult.

Az azóta eltelt 30 évben folyamatosan csiszolta technikáját, így mára meghökkentően pontos és élethű munkákat tud készíteni az állatokról. Ezekhez ötvözi a két- és háromdimenziós technikákat: az alapot számítógép segítségével modellezi, majd ezt követően a végletekig precíz munkával díszíti ki őket.

„Remélem, hogy másokat is megragad a madarak szépsége és egyedi karaktere, és talán többen fordulnak ezután érdeklődéssel a vadon élő állatok felé. Emellett munkáim lehetővé teszik, hogy megölt, kitömött madarak nélkül díszítsük az otthonunkat.” nyilatkozta Schreft.

A művész további izgalmas projekteken is dolgozik, egyrészt az interneten közzétette pár ingyen letölthető, háromdimenzióssá összeállítható munkáját, valamint folyamatban van az első napelemes kolibrijának bemutatása is.

Forrás: http://www.thisiscolossal.com/