Technika

Természetes fény otthonra

A természetes fény segíti az alvást, javítja a szervezetünk anyagcseréjét, és csökkenti a hagulatingadozásainkat. A mindennapokban nagyobb teljesítményt is el tudunk érni, ha természetes fény mellett dolgozunk.

Sajnos nem minden irodában, vagy lakásban elérhető olyan nagy mennyiségben ez a világítási forma, mint ahogy az normális lenne. Ebben segít a Lucy robot lámpa, amely intelligens technikájának köszönhetően nem természetes módon világítja be szobáinkatl.

A robot lámpa az egész szobát be tudja világítani egy adott pontról és mégis olyan érzés kelt, mint egy napfénnyel átitatott szoba. Lucy egy napelemes lámpa, amelyet egy olasz csapat a Solenica tervezett. A lámpa képes a napsugarakat beszívni és azt egész nap felhasználni, így még a legsötétebb szoba is természetes fényt kaphat.

Lucy-solar-powered-robotic-lamp-2

A Lucy kompakt és nagyon könnyű használni. A teendő mindössze annyi, hogy a tükörlámpát egy olyan helyre kell tenned, ahol fényt kap. És, hogy miben másabb ez a lámpa mint a többi? Lucy olyannyira inteligens, hogy egy beépített szenzor segítségével, felismeri a nap járását, és úgy forgatja a lámpa önmagát, hogy mindenképp maximális fényt kaphasson, amelyet a végén felhasznál a világítás érdekében. Egyszerűen zseniális.

Forrás: http://www.ecofriend.com/