Technika

Movpak – az elektromos gördeszka, amely igazából egy bőrönd

A Movpak valószínűleg a legokosabb hátizsák, amellyel valaha találkozhatunk, ugyanis egyben egy elektromos jármű is. Vezérelhető távirányítóval, okostelefon applikációval, illetve a saját hangunkkal is. A deszka akár 32 km/h-val is képes menni. Az amerikai cég 2014-ben mutatta be először a Movpak-ot. Azóta sokat javítottak rajta és a csapat átállt a tömeggyártásra. Ehhez hozták létre a crowdfunding kampányukat 50.000 dolláros céllal, amelyet már meg is tripláztak, pedig még három hét hátra van.

Movpak-seaside-ride-1020x610

Movpak-at-night-1020x610

A gördeszka a hátizsák hátulján csúszik ki, hasonlóan mint a teleszkópos nyél a bőröndöknél. Két apró motor segíti a tulajdonost a hajtásban. Az egyik nagy előnye a táskának az, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy töltse közben hordozható eszközeit. Saját fényszórót is kapott a Movpak, ha valaki este ingázna a városban.

Kétségtelen, hogy a koncepció nagyon jó, de a kritikusoknak volt hozzá egy-két szava, mondván, hogy a gördeszka kerekei túlságosan szűkek. Mindazonáltal az átlag embereknek nagyon is tetszik és sokan támogatják a projektet. Az Indiegogo-n a korai támogatók 699 dollárért juthatnak hozzá a hibrid gördeszkához, az eredeti ára pedig 1200 dollár lesz.

Movpak-remote-control-1020x610

Movpak-rolling-bag-1020x610