Technika

A Radev összecsukható bringája

2016.06.24. - 18:29  |  Nincs hozzászólás

Mára a biciklis kultúra teljesen megváltozott. Régen még mindenki csak egyfajta Csepel bringát tekerhetett át nagy nehezen a városon, manapság azonban minden embernek teljesen más biciklije van. Éppen ezért ezek a bringások is egyediek lettek. Vannak, akik a városban akarnak járni-kelni, s mindezt könnyen, egyszerűen. Vannak, akik határaikat feszegetve, az elemekkel küzdve tekernek hegyről hegyre, vagy csúcsra fel. És persze vannak, akiknek csak a sebesség számít.

A Radev Design imádja ezeket a különleges embereket. A kölni vállalat minden apróságot tiszteletben tart, amitől a bringások olyan egyediek lesznek. Minden egyes biciklit egyedi megrendelésre készítenek el, ráadásul annyira precízek, hogy néha még a biciklist is megmérik, hogy pontosan az ő méreteihez igazítva készíthessék el a kerékpárt.

Az alap Radev váz alumíniumból van, de a cég kínálatában akad még szénszálas és titán váz is. Na de mitől lesz ez a kerékpár más, mint a több (eltekintve a legapróbb részletekig, amit a vásárló szabhat meg)? Nos, a biciklik váza úgy van kialakítva, hogy összecsukható az egész. De, ha ez még mindig nem lenne elég, az összecsukott kerékpár elfér egy sima 25 literes hátizsákban is. A műveletet 20 perc alatt végre is lehet hajtani, sőt egy kis gyakorlás után akár még gyorsabban.

Radev-bike-5

Ráadásul az árakat is viszonylag alacsonyan tudják tartani a technológiának köszönhetően, úgyhogy egy átlag bringás is megengedheti, hogy a legmenőbb újdonságon tekerjen.

„A cserélhető, és egymásba csúsztatható elemeknek több haszna is van. Mondjuk, hogy vettél egy alumínium vázat, de egy pár hónap tekerés után egy könnyebbet szeretnél. Normál esetben kéne venned egy új vázat, de a Radevnél, csak kicseréljük a csöveket, így az alapváz megmarad, de sokkal könnyebb lesz.” – mondta a FreeRiderPunctoRo-nak a vállalat alapítója Zahari Radev.

Sőt, ugyan ebből kifolyólag, ha egy rosszul bevett kanyar után sikerül feltekerednünk egy fára, a megsérült részeket egyszerűen kicseréljük, így rengeteget spórolunk, amit remélhetőleg utána nem a kórházi számlára kell majd elköltenünk, szóval azért csak óvatosan!

Radev-bike-5

De nem csak a vázakat tehetjük egyedivé, hanem a kerekeken kívül gyakorlatilag minden mást. Így például egy ülő figurát tehetünk a kerekekhez. Ráadásul ezek színét is mi választhatjuk ki.

A Kickstarter kampányuk nemsokára el is indul, úgyhogy ha megtámogatnátok egy ilyen fantasztikus ötletet, ami ráadásul, a közlekedési eszköz végett környezetbarát is, bátran dobjátok meg a srácokat egy kis pénzzel. Azonban amíg nem indul el a kampány, a cég Instagram oldalán nézegethetitek a high-tech kerékpárokat.

Forrás: http://dornob.com

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »