Technika

Vízspóroló luxuszuhany

2016.09.05. - 16:37  |  Nincs hozzászólás

Tavaly augusztusban indult egy kickstarter kampány egy zuhanyzóról, ami luxus élményt, “ikonikus külsőt” és 70%-kal kevesebb felhasznált vizet ígért. A kampányt a Nebia indította és 8 órával az indulás után már meg is volt a 100.000 dolláros cél. Két és fél órával később? Újabb 100.000 dollár. 15 órával a kampány kihirdetése után pedig már 500.000 dollárnál jártak. Egy hónappal később pedig már több, mint 3 millió dollárjuk volt, 8.559 támogatótól. Mondanunk sem kell, azonnal munkához is láttak.

A termék egy olyan luxus zuhany rendszer, ami egyszerre spórol vizet, pénzt és ad egy megnyugtató zuhanyzást. A rendszer már előrendelhető, ám akiben még vannak kételyek, az a Nebia san francisco-i irodájában kipróbálhatja egy tesztzuhanyzással. És ha hihetünk a tervezőknek, előrendelés nélkül senki nem távozik.

shower1

Az egészet az teszi rendkívül különlegessé, hogy teljesen máshogy fedi be a víz az embert, mint a hagyományos zuhanyzókban. A Nebia a saját fejlesztésű, H2Micro technológiát alkalmazza, ami a vizet iszonyatosan apró elemekre szedi szét, így sokkal inkább egy milliónyi vízcseppből álló felhőben fogunk zuhanyozni, mint folyóvízben. Ez a felhő 5x akkora területet képes benedvesíteni, mint egy hagyományos zuhanyrózsából jövő víz. A mérnökök valami egészen lenyűgözőt hoztak létre, de ahogy ők mondják "Ez nem varázslat, csak tudomány."

shower3

A szórófejek különböző méretű vízcseppeket, különböző sebességgel bocsát ki, ez adja a zuhany egyik különlegességét. A másik fantasztikus dolog pedig inkább a pénztárcánkat kényezteti, mint minket. A Nebia szerint 70%-kal kevesebb vizet használ ez, mint egy hagyományos zuhanyzó, illetve 13x hatékonyabban melegíti fel a vizet, így a vízfűtés is sokkal olcsóbbá válik. A hab a tortán pedig a kinézete. "Világklasszis ipari tervezők segítségével alkottuk meg a rendszer külsejét, ami gyönyörű, letisztult, és a használata is magától értetődő."

shwer2

A termék ugyan nem olcsó, jelenleg egy darabot 100 és 110 ezer forint között tudunk berendelni magunknak, de a Nebia szerint ez a pénz 2 éven belül vissza is jön, és az élmény, amit ennyiért kapunk egy valódi luxus-zuhany hatását kelti, ha nem annál jobbat.

Forrás: https://nebia.com/

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »