Technika

Egy apró kamera, amit szinte bárhová felragaszthatunk

Tavaly megjelent a piacon egy kis kütyü, ami leginkább a tech-újdonságok rajongóit célozta meg, azok közül is azokat, akik szeretnek a világ legvadabb területeire elutazni. A kis kamera, a Podo azzal hirdette magát, hogy ő "a világ első, bárhová feltapasztható kamerája". Most kiadtak belőle egy újabb változatot. Az alapkoncepció nem változott, csak néhány apróság: több funkció került bele, sőt még olcsóbb is lett!

A Podo-t, a hátulján lévő tapadókoronggal tényleg szinte bármi szilárdra fel lehet ragasztani, és egy app segítségével már készíthetjük is a képet. Többé egy fotót sem ront el a remegő kezünk. Mi több a kis kamera megkönnyíti a csoportos szelfiket, hiszen így már nincs korlátozva, milyen messze tudjuk tartani a kamerát magunktól. A Podo-hoz tényleg semmi nem kell, csak maga a kamera, egy okostelefon és az, amit meg szeretnénk örökíteni. Ez valóban megkönnyítheti rengeteg utazó életét, hogy nem kell egy hatalmas állványt cipelnie magával.

podo3

A kamerát teljes mértékben a felhasználó irányítja. Mi dönthetünk, hogy mikor és hogyan készítse el a képet a kamera, ami Bluetooth-szal kapcsolódik a mobilunkhoz. És nincs több kábel meg sd kártya! A képeket a felvétel elkészítésének pillanatában már a telefonunkra menti az applikáció.

podo2

podo1

Ami a technikai oldalát illeti, a Podo 5 MegaPixeles, videót 720p-ben képes rögzíteni 30 fps-sel. Az akku másfél órát is kibír folyamatos videórögzítés mellett, és szükség esetén a 8 GB-os belső memóri tengernyi képet képes tárolni. A kamera nagy látószögű, így biztos senki sem marad le a képről. De ami még ennél is lenyűgözőbb, hogy összesen 6 Podo-t tudunk szinkronizálni, ami tökéletese lehet egy esküvő vagy egy koncert felvételekor.