Technika

A Tesla töltője másodpercek alatt töltheti majd fel az autót

Talán nem is gondolnánk, de még az elektromos autókat is sokan megszólják, hogy tölteni kell, mi több, hogy ez gyakran órákat vesz igénybe. Ezen a "negatívumon" változtatna óriásit a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, a Superchager következő generációs modelljével.

A Supercharger V3 másodpercek alatt lenne képes feltölteni egy Tesla-t, legalábbis ha hihetünk a tech-zseni tweetjének, amiben azt közölte, a V3 minimum kétszer gyorsabban lesz képes feltölteni az akkumulátorokat, mint a jelenlegi Supercharger. Az egész ott kezdődött mikor valaki megkérdezte Musk-tól twitteren, hogy fognak-e napelemeket szerelni a Supercharger állomásokra.

Musk annyit felelt, hogy már van néhány állomáson napelem, de ahhoz hogy ez is teljesen jól ki legyen építve szükség van a V3-ra, a Powerpack V2-re és a SolarCity-re. “De most már minden a helyén van” – mondta. Ez után Fred Lambert, az Electrek egyik írója visszakérdezett, hogy a V3 eléri-e majd az egyelőre mágikus 350 kW-os határt, amire Musk csak ennyit írt: “350 kW… mire utalsz, egy gyerek játékra?”

tesla3

A Tesla Supercharger V2 jelenleg is a leggyorsabb elektromos autó akkumulátortöltők a világon, amik percek alatt képesek feltölteni a Tesla-kat hosszú órák helyett. De ahogy azt már láthattuk korábban is a Tesla mindig elhivatottan próbál fejleszteni, s most sem tesz másként. A V2 150 kW-nál megáll, ez a maximum teljesítménye, szóval, ha hihetünk Musk tweetjének, és a V3 képes lesz azt több, mint a duplájára növelni, a Tesla tulajoknak jóformán semmit nem kell majd várniuk a töltésnél.

tesla2

Ez a pár másodperces töltés kifejezetten előnyös lehet a Tesla sofőröknek ha hosszú útra vállalkoznak autójukkal. Főleg ha a Supercharger V3 elterjed az Egyesült Államokban, és minden helyen ilyen állomások lesznek majd.

Forrás: http://inhabitat.com/