Technika

A Rezer új gaming laptopja az idei CES sztárja

2017.01.05. - 17:11  |  Nincs hozzászólás

Az idei CES-en sok izgalmas dolog történt, mégis az egyik leg-lélegzetelállítóbb a Razer vadonatúj gaming laptopja, ami több szempontból is lenyűgözött bennünket. A laptop nem egy, hanem rögtön három képernyővel érkezik, amiknek a felbontása is igen figyelemre méltó, de persze jelenleg ezek még kisebb-nagyobb hátrányokkal járnak.

A Project Valerie kódnevű laptop egészen elképesztő, három darab 17,3 hüvelykes képernyővel érkezik, melyek hátulról bújnak elő, és illesztik magukat a megszabott pozícióba, automatikusan. A folyamatosan vékonyodó laptopok világában egy ilyen monstrum furának tűnhet, de technológiailag elképesztő mit pakolt össze a Razer.

razer5

Mindegyik monitor 17,3 inch-es, és mind képes a 4K felbontás megjelenítésére, így összességében 12K-t kapunk, ha mindent beüzemelünk. Természetesen nVidia G-SYNC technológiájával érkeznek.

Ha a bekapcsolást követően minden a helyén van, eszméletlen 11520 x 2160-as felbontás tárul a szemünk elé, amit egy GeForce GTX 1080 grafikus kártya hajt meg. A videokártyából már látszik, de lényegében eléggé magától értetődő, a laptop VR képes, mind a HTC Vive, mind az Ocolus Rift minimum követelményeit eléri.

razer1

Persze ez még önmagában nem lenne nagy dobás, három darab 4K-s monitor és egy GTX 1080 már sokszor látott dolog, ami azonban tényleg mindenki állát leejtette, hogy ehhez nincs szükség egy óriási gépházra, extra hűtéssel, és sok millió kábelre, hanem tényleg egy "laptopnyi" helyen meg is van az egész. "A tradicionális több-monitoros felépítések immáron a múlté." - jelentette ki Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója.

razer4

Azt is láthatjuk ez a laptop nem a szállíthatóságról szól, mint a laptopok úgy általában. Ezt erősíti, hogy a gép közel 6 kg-ot nyom, szóval ez nem az a gép lesz amivel csak beszaladunk egy előadásra jegyzetelni, vagy a munkába dolgozni. Persze a lehetőség egy kevésbé macerás szállításra ott van, mi nagy előny a hasonló teljesítményű asztali számítógépekkel szemben.

razer2

A laptop a Razer "Chroma" mechanikus billentyűzetével érkezik, amik alatt 16,8 millió különböző szín tud megjelenni a LEDsorokon. Ugyan ilyen LED berakást kaptak alul a kihajló monitorok is, ezzel is dobva az alapból nyálcsorgató látványon. Árról egyelőre nincsenek hírek, de biztosak lehetünk benne, ez nem lesz olcsó mulatság.

Forrás: http://www.ign.com/

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »