Technika

“Vajon tényleg BIO ez az eper? Gyorsan beszkennelem a telefonommal!”

2017.01.17. - 00:14  |  Nincs hozzászólás

Legtöbbünknek talán már elege van abból, hogy soha nem tudhatjuk biztosan mit is eszünk vagy iszunk. Ami biztos, hogy egy kínai fejlesztőcsapat már nem bírta tovább, így elkészítették a világ első okostelefonját, amely képes érzékelni a beszkennelt tárgy összetételét.

A Changhong H2 egy lenyűgöző telefon. A beépített szkennernek köszönhetően már nem kell azon aggódnunk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, ugyanis a telefon képes bármit molekuláira bontani és meghatározni az összetevőit, legyen az eper, gyógyszer, vagy akár a saját testünk. A forradalmi készüléket a Sichuan Changhong Electric Co, az ADI és a Consumer Physics rakta össze.

h23

A telefon a Consumer Physics szintén lenyűgöző SCiO zseb-spektrométer kisebb változatát használja. Az egész csapat elképesztően izgatott volt a telefon miatt. "Az volt a célunk hogy tudást adjunk a felhasználók kezébe. [...] A szkenner rengeteg utat nyit meg előttünk és még mi sem tudjuk mennyi mindenre lehet majd használni más applikációkkal és adatbázisokkal." - mondta Dror Sharon, a CP alapítója és vezérigazgatója.

h21

A SCiO Spektrométer a tárgyakról visszaverődő fényt méri, azt spektrumaira szedi szét, majd az információt feltölti a felhőbe, ahonnan visszakapja a tárgy molekuláris felépítését. A H2 is erre képes, így a felhasználók hamarosan maguk ellenőrizhetik le, hogy mit esznek, isznak, vagy viselnek.

h24

"Ahogy az okostelefonok megfogták az internetet, az összes tudásával együtt és belerakták mindezt a zsebünkbe, úgy ez a készülék biztosítani fogja, hogy bárminek megnézhessük a molekuláris felépítését." - tette hozzá Sharon. Egyelőre a H2 az egyetlen telefon a beépített szenzorral, de Sharon elmondása szerint már folynak a tárgyalások más gyártókkal, hogy az ő készülékeikben is helyet kapjon.

A Consumer Physics először Kínában fogja árulni a H2-t 435 dollárért (kb 125 ezer forintért), de év végére már Kínán kívül is kapható lesz, ha minden a tervek szerint megy.

Forrás: https://www.consumerphysics.com/

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »