Zöld építészet

Egy hotel a természet lágy ölén

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem Chile eddig is vonzó úti célnak tűnt, ám látva a Magic Mountain Hotelt, egyenesen a sóvárgás fogott el. A hotel Huilo Huilo magán tájvédelmi területen szívében fekszik, de az épület önmagában is felér egy kis szelet természettel.

Az épület szerkezete a környezetével ötvözve tényleg egy varázslatos hegy. A cél az volt, hogy úgy nézzen ki, mint egy vulkán, melyből persze nem lávafolyam, hanem a hotel tetejéről alábukó vízesés folyik le a növénnyel beültetett, sziklás falakon. A lépcsők kőből és fából készültek, de a bútorok is sokszor inkább természetes díszítőelemként funkcionálnak, mint használati tárgyakként. A jakuzzik is farönkökből készültek, és az épület melletti erdőben helyezkednek el.

A hotel ideális szállás az ökoturizmust kedvelőknek: nem elég, hogy a hotel designja a természetet idézi, de az észak-patagóniai vidék tarka élővilága is rengeteg élményt rejt. Felfedezhetjük a környék vízeséseit, vagy például pumák után is kutathatunk. Ha véletlenül Chilébe fúj a szél.

Forrás: http://sweet-station.com