Zöld építészet

Egy csipet Marokkó Szicíliában

Modica egy festői város Szicília délkeleti részén, itt található a Casa Talia hat lakosztályos apartmanház, melyet Viviana Haddad és Marco Giunta építészek alakítottak ki tizenkét lakásból. A marokkói hangulatú Casa Taliába újrahasznosított anyagokat, valamint helyi fát és követ építettek be, és meseszép kézműves bútorokkal díszítettek.

Haddad és Giunta a projektet a társadalmi és környezeti igények együttes figyelembe vételével akarta véghez vinni, így a tetőt a környéken termesztett és megmunkált bambuszból építették meg. A vastag falak kőből készültek és mészvakolat borítja őket, a padlót pedig újrahasznosított arab csempével, illetve a szigetről származó kőtörmelékkel borították.

Ráadásul a berendezés szinte egytől egyig helyi kézművesek és fafaragók munkája, akik újrahasznosított alapanyagokkal dolgoztak, vagy kifejezetten az építészek megrendelésére készítették el a bútorokat. Ha az ember egész véletlenül a környéken jár – és Olaszország nincs is olyan messze –, érdemes megnézni a különlegesen bájos Casa Taliát.

Forrás: http://inhabitat.com