Zöld építészet

Glamper paradicsoma: sátor, pajta és függőágy kombinációja

A tervező - Joscha Weiand - által leírt, mint "a világ első sátor háza", a Hangout, egy félig állandó menedéket nyújtó építmény az utazók és a fesztiválozók számára. A kísérlete egyesül az otthonülő kényelemmel és a sátor praktikusságával.

El tudnál képzelni egy fészer 2 fa végét, ahogy egy ponyva köti össze tető helyett, a padlót és a falakat pedig a lelki szemeid előtt látod csak? Az ideiglenes lakhely tartalmaz egy kifeszített hálót, amelyen tárolhatsz akár poggyászt vagy egyszerűen csak megpihenhetünk rajta.

Az előnye az, hogy könnyen húzható egészen a földig vagy akár az „emeletig”. Továbbá a lakhelynek van egy stabil ajtaja és egy ablaka, amely leginkább egy lenyűgöző trükk: maga az ablak tulajdonképpen egy asztal, amely kitölti az ablakot, ha nem használja az ember, de bármikor lehajtható belül vagy kívül, ahogy kívánatos.

“Az eredetileg a turisták számára épült lakhely főleg városi környezethez készült, de a benne rejlő lehetőségek sokkal nagyobbak,” mondta Weiand a Gizmag-nek.  Majd azt is hozzátette, hogy “Például a Hangout-t lehetne használni olyan területeken is, amelyeket katasztrófa sújtott, így segítség lehetne olyan emberek számára, akik mindent elvesztettek”.

Forrás: http://www.gizmag.com