Zöld építészet

Környezettudatos szellemben újult meg a Lánchíd park

Átadták a környezettudatos szellemben svéd támogatással megújult Lánchíd parkot Budapesten pénteken.

Az budai hídfőnél lévő parkban tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármester az utóbbi időben bekövetkezett szemléletváltásról beszélt, jelezve, hogy a környezettudatos életre való törekvés szinte mindenhol teret nyert. Hozzátette: a Lánchíd parkot is az új irányzat jegyében építették át bontásból származó anyagok újrahasznosításával. Mint mondta, a főváros örömmel csatlakozott a svéd kezdeményezésű programhoz, amely a fenntarthatóság érdekében tervezi át a városi környezetet.

Karin Olofsdotter, Svédország budapesti nagykövete elmondta: a park tökéletes példája egy olyan találkozóhelynek, ahol élvezhető a természet közelsége, a nagyvárosi forgatag hátrahagyása nélkül. Szólt arról is, hogy a fenntartható városfejlesztési programot 2010-ben indították, a cél pedig a zöld gondolkodásmód elterjesztése Magyarországon.

A park 23 millió forintból újult meg, a megvalósításban a fővárosi önkormányzat, a svéd nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség és Magyarországon működő svéd vállalatok vettek részt.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: http://mti.hu