Zöld építészet

Energiahatékony épület Hollandiában

Az épületet tervező építészek fő célja az volt, hogy a stúdióépület megfeleljen mind a környező táj adottságainak, mind a környezettudatosság alapelveinek.

A háromemeletes épület külseje emlékeztet a helyi táj jellegzetességeire, a hullámzásra, valamint egyszerre használja fel a hagyományos holland parasztházak elemeit és ötvözi azokat modern és fenntartható eszközökkel.

A ház létrehozásakor különösen fontosnak tartották a külső táj és belső terek közötti kapcsolat harmonikusságát, ezért az építészek óriási ablakokkal biztosították a tengerre való kilátást. Emellett a természetes anyagok és a meleg színárnyalatok használata, valamint az épület formája mind egy nyugodt épület hatását keltik az emberben.

A ház a fenntarthatóságot is szem előtt tartva épült, így a kiváló szigetelés, a környezettudatos energiatermelés és a levegő szivattyú rendszer – mely a fűtés és hűtés energiatakarékos megoldását szolgálja – is mind fontos eszköze annak, hogy az épület ne csak szép, de praktikus is legyen.