Zöld építészet

Lakóhellyé alakított busz

Két izraeli nő meglátta a lehetőséget ott, ahol a legtöbben csak fémhulladékot láttak volna. Egy használaton kívüli buszt alakítottak ugyanis megfizethető, praktikus és esztétikus lakóhellyé.

Tali Saul pszicho terapeuta és Hagit Morevski vízkezelési szakember akkor lettek barátok, amikor fiúgyermekeik együtt kezdtek el játszani. Miután hasonló érdeklődési körüknek köszönhetően egymásra találtak, közösen kerestek egy olyan kreatív projektet, amin együtt tudnak dolgozni.

A hosszú együtt töltött idő után egy női magazinban találtak inspiráló cikket az alternatív lakómegoldásokról, melyet szinte rögtön követett az üzemen kívül helyezett tömegközlekedési busz megvásárlása és lakhatóvá alakítása.

A buszt igyekeztek úgy áttervezni, hogy minél inkább ragaszkodtak az eredeti berendezéseihez, ahelyett, hogy az egészet kiürítették volna. Így megőrizték az eredeti ajtókat és ablakokat, a belső kerékjáratokat valamint több ülést is. A két nő így meg tudta őrizni a busz egyedi jellegét, melyet egy fürdőszobával, hálószobával, konyhával és tárolókkal egészítettek ki, így a légkondicionálóval is felszerelt busz egy minden igényt kielégítő fenntartható lakóhellyé változott.

Forrás: http://www.treehugger.com/