Érdekességek

A legőrültebb zöld találmányok

A legtöbb zöld találmány mára már szinte közhellyé vált. Már mindenkinek van organikus fogkrémje, energiatakarékos izzója, miegymás. De néhányan elég komolyan vették a dolgot, és létrehoztak jó pár vad dolgot. Itt van néhány őrült, furcsa, röhejes vagy csak szimplán „hűha” zöld találmány a világból.

1. A Butt Butt a Hemingway Design & Straigt-től

Mi ez?

Ha minden igaz, az angoloknál az esővízgyűjtő hordókat „eső seggnek” [rain butt] hívják. Ezt a kifejezést a Hemingway Design pedig komolyan vette, és létrehozta a Butt Butt-ot. Igen ez egy esővízgyűjtő, amelyik akár a te kertedben is díszeleghet.

Hogyan működik?

A Butt Butt a fal mellé illeszthető, és az ereszhez csatlakoztatva összegyűjt az esővizet. Egy kis csappal is ellátták, így emlékeztethet az ivós-pisilős babákra, csak itt csap nem teljesen ott van… Mindenestre lehetővé teszi, hogy az összegyűjtött esővízzel locsolhasd a kerted.

Honnan szerezheted be?

Kizárólag a brit B&Q-nak szállítanak, ahol 89,98 fontért már a tiéd is lehet a Butt Butt. Ja, és különböző bőrszínárnyalatokban kapható. Több infó: waterbutt.com.

2. A No! bevásárló táska és melltartó a japán Triumphtól

Mi ez?

Igen, ez egy melltartó, amit bevásárlótáskaként is használhatsz. És ráadásul nagyon környezetbarát! A No!-val a szívedhez közel tarthatod az újrahasznosított szatyrodat, és így már nem jöhetsz azzal a kifogással, hogy otthon hagytad…

Hogyan működik?

Ez egy jó kérdés. A melltartóba ugyan nem tudod begyömöszölni a dinnyéket, de a tömésbe! A bevásárlószatyrokat a csipkekosarak belsejébe rejtették, ahova szivacsot szokták. Amikor a melltartót épp viseli valaki, úgy tűnik, mintha szivacsos melltartót hordana. Aztán csak leveszed a melltartót, kiveszed a szatyrokat a rejtekhelyükről, összekapcsolod az elemeket, és irány vásárolni!

Honnan szerezheted be?

Ez a melltartó duplán környezetbarát, hiszen újrahasznosított műanyagpalackokból gyártott poliészterből készült (és bugyi is kapható hozzá, amin olyasmi felirat van, hogy „Mondj nemet a műanyag szatyrokra!”) piros, kék, zöld, sárga és pink színekben kapható. De sajnos a Triumph nem szándékozik tömeggyártani a terméket, mert nem akarják a konzervatív népeket kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy a nők a melltartójukat levetve térnek be a zöldségeshez.

3. Az Enviromental Designworks által létrehozott Sink Positve

Mi ez?

A cégnél csak úgy hívják, hogy a „többcélú mosdókagyló-kiegészítő”, de ez valójában egy olyan rendszer, amelynek segítségével fel lehet használni az ivóvizet, mielőtt a WC-t öblítenéd ki vele.

Hogyan működik?

A Sink Positive-ot a vécétartály helyett használhatjuk. Egyszerűen a vízvezetékhez csatlakoztatva a segítségével a csapból kifolyó (egyszer már használt) víz a vécétartályba és nem közvetlenül a csatornákba folyik le, így kézmosás után az enyhén szappanos vízzel öblítheted le a vécédet. Zseniális módja annak, hogy nagy mennyiségű vizet spóroljunk meg!

Egy kicsit furcsa, hogy a vécé fölé kell állnod ahhoz, hogy például fogat moss, de kit érdekel?! Segítesz megmenteni a földet!

Honnan szerezheted be?

Mindössze 119 dollárért (+ postaköltség) az Enviromental Designwork házhoz viszi a Sink Positive deluxe változatát. A standard modell pedig 10 dollárral olcsóbb.

4. Napelemes melltartó (úgyszintén a Triumph ötletes munkatársaitól)

Mi ez?

Ha az előző melltartó nem nyűgözött le, ettől biztosan eldobod az agyad! Ez egy napelemes melltartó! (Amely természetesen nem igazán működik, ha ruha alatt hordod, szóval itt az ideje, hogy megbarátkozz a nyilvános alulöltözöttséggel…)

Hogyan működik?

Nemcsak az iPododhoz vagy a melltartón lévő kijelző működtetéséhez termelhetsz elég áramot (igen, van egy kijelző a melltartón, de ne kérdezd, miért), de kis tasakok is vannak a melltartóhoz rögzítve, amiben vizet vagy más folyadékot tárolhatsz… így bármikor ihatsz egy kortyot. Így van, ezzel a szoptatás egy egészen új (és furcsa) formáját lehet megvalósítani.

Ráadásul ez a melltartó-bugyi együttes organikus pamutból készül, és zöld a színe. De ez már csak hab a tortán.

Honnan szerezheted be?

Megint csalódást kell okoznunk, ugyanis a Triumph ezt a termékét sem szándékozza kereskedelmi forgalomba hozni. Az emberek még nem készültek fel arra, hogy fehérneműben menjenek az utcára, még a jó cél érdekében sem…

5. A Zo-loft Di-ink-je: egyszerre toll és evőeszköz

Mi ez?

Mindannyian imádtuk a jó öreg Bic-tollakat. De a Zo-loft által tervezett tollak már az ebédhez is elengedhetetlenek lesznek, hiszen a Din-inkek különleges kupakjainak köszönhetően evőeszközként is használhatók.

Hogyan működik?

Nem olyan bonyolult. A normál tollkupak, ami csak egy szimpla tollkupakon túl a Din-ink még kés, villa vagy akár kanál is egyben. Ráadásul mindegyik biológiai úton lebomló, vegyszermentes és higiénikus. Nem-génmódosított kukoricából és burgonyából készültek, és 105 C˚-ig hőállóak (ha ennél melegebbet eszel, akkor elolvadnak, és meg is égeted a nyelved). Megvan végre a jó kifogás, hogy miért rágod a tollad.

Honnan szerezheted be?

Szomorú, de még mindig tervezési fázisban van ez a csoda. Míg el nem készülnek, próbáld ki a SpudWare-t – bár nem tollak, de ezek is burgonyából készült konyhai eszközök. A cuccokat forgalmazótól, az Excellent Packaging & Suppy-tól szerezheted be. (Greg és Steve szívesen ad mintát is!)

6. Ehető cipőkrém a PO-ZU-tól

Mi ez?

Ha esetleg egy lakatlan szigetre sodródnál, és nem lenne nálad más csak egy doboz PO-ZU cipőkrém, nem kellene aggódnod! Mert meg tudnád enni. Fincsi, mi? De komolyan, ezt a cipőkrémet akár meg is lehet enni. Kókuszolajból készült (a PO-ZU szerint ez a kiváló minőség és a jó íz záloga), és még csak nem is a hidrogénezett fajtából.

Hogyan működik?

Csak úgy, mint akármelyik cipőkrém, tisztítja és ragyogóan csillogóvá varázsolja a cipődet. Emellett még finom is, sőt ez tulajdonképpen minden-az-egyben kozmetikai termék: használhatod ajakbalzsamként, testápolóként, hajbalzsamként, masszázsolajként, vagy akár naprafogóolaj helyett. De még a pirítósra is kenheted.

Honnan szerezheted be?

Mindössze 15 dollárért a tiéd lehet, ha megrendeled a PO-ZU-tól.

7. Elefántkaka-papír

Mi ez?

Papír. Elefántkakából készítve. Valószínűleg jobb, mint ha fából készítenék, de ismerve az elefántok étvágyát, ennek a papírnak az előállításához is sok növényre van szükség. Ráadásul a legtöbb ember nem szívesen érintkezik elefánttrágyával, amennyiben ez lehetséges. Az elefántok amúgy festenek is az elefánttrágyából készült papírra… őrület.

Honnan szerezheted be?

Az elephantdungpaper.com-on többek között ezt is megtudhatod.

8. A Poo-Pourri

Mi ez?

A legtöbb légfrissítővel ellentétben, melyek csupán elfedik a szagokat, a Poo-Pourrit az ügylet előtt kell a vécécsészébe fújni. A 100%-ig természetes anyagokból készült szagsemlegesítő egyik titkos összetevője megakadályozza, hogy a kellemetlen szagok elterjedjenek. A gyártók ebben annyira biztosak, hogy 30 napos visszafizetési garanciát vállalnak a termékre. Ez aztán a szarencse!

Honnan szerezheted be?

A 4 unciás üveg 14, 95 dollárba kerül, de van 2 és 8 unciás kiszerelés is. Rendelés: poopourri.net.

Forrás: http://www.greenoptions.com