Érdekességek

A zöld nem csak menő, de kreatív is

SZINdizájn Divatbemutató lesz augusztus 26-án, pénteken, amelyen kezdő- és nem kezdő divattervezők, profi- és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat.

A SZIN-en a fesztiválozók a saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy egy repapír estélyi ruha lehet szexi, hogy a parafadugóból készült kiegészítők nem csak a fesztiváldivatot színesítik, de a SZIN után is hordható darabok.

Készítesz, tervezel ruhákat, szívesen szabsz-varrsz, nem áll tőled távol a dizájn? Szívesen dolgozol természetes szövetekkel, vagy elhasznált anyagokat keltesz új életre? Akkor a SZIN-en, Magyarország első öko-divatbemutatóján mutasd meg, hogy mi a holnap fenntartható divatja!

Mi augusztus 26-án, péntek este, a fesztiválforgatag kellős közepén biztosítjuk zöld bemutatódhoz a kifutót, neked csak a ruháról, vagy kiegészítőről és a modellről kell gondoskodnod.

Részvétel

A részvételnek csupán két feltétele van:

1. Amit bemutatsz, készüljön olyan anyagból, olyan technikával, ami a környezetet a lehető legkevésbé terheli. Az anyagok legyenek természetesek vagy újrahasznosítottak, és a ruhák, kiegészítők összeállítása, legyártása se terhelje feleslegesen a környezetet.
2. A másik feltétel: legalább 3 darabos kollekciót mutass be, a három vagy több darab között vegyesen lehetnek ruhadarabok és kiegészítők is – de ha csak kiegészítőt vagy csak ruhát mutatsz be, az sem baj.

A jelentkezésnek nem feltétele, hogy profi divattervező légy.

Jelentkezés

Várjuk jelentkezésed a szin@probako.hu címen. A levél tárgya legyen SZINdizájn. A jelentkezésednek a következőket kell tartalmaznia:

1. Neved, elérhetőséged (hogy tudjuk pontosítani veled az időpontokat)
2. Bemutatandó alkotásaid látványterve (JPG-ben, PNG-ben vagy PDF-ben csatolva)
3. Rövid leírás az alkotásokról:
a.  A felhasznált anyag
b.  Ötlet és technika
c.  Felhasználási javaslat, illetve kiknek szánod
d.  Megjegyzésed, továbbiak, ha van még, amit itt mondanál el nekünk (opcionális)
4. Egyéb megjegyzésed, bemutatkozásod (opcionális)

A bemutatón való részvétel feljogosít arra, hogy a bemutatóhoz kapcsolódó szakmai workshopon is részt vegyél. Ha a workshopra is készülnél külön bemutatkozással, előadással, akkor ezt jelezd nekünk jelentkezésedben.

A jelentkezés határideje: 2011. augusztus 19. 23:59

Forrás: http://www.szin.org