Érdekességek

KÖVET Zöld Iroda Minősítést kapott a MARS Magyarország budapesti irodája

2011.10.26. - 08:02  |  Nincs hozzászólás

A KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáján, 2011. október 20-án, vehette át a Zöld Iroda Minősítő Oklevelet Mayer Zsolt, a MARS Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója. A Zöld Iroda Minősítést a MARS Magyarország budapesti irodájának évek óta tartó környezettudatos fejlesztéseiért kapta.

Az irodában többek között fokozatosan csökkentik a papírfelhasználást, energia- és vízfogyasztásukat, korszerűsítették a szelektív hulladékgyűjtést, valamint nagy figyelmet fordítanak a munkahelyi egészségfejlesztésre és a környezettudatos közlekedésre.

„Nagyon büszkék vagyunk a Zöld Iroda Minősítésre, hiszen egy lépésről-lépésre felépített, folyamatos odafigyeléssel megvalósított programról van szó. Ma már a fenntarthatóság iránti elkötelezettség és szemléletmód beépült a munkatársak mindennapjaiba, amelyhez a KÖVET programja segítséget és motivációt nyújtott.” – mondta el Mayer Zsolt, a MARS Magyarország vállalati kapcsolatok vezetője.

A 12 éve útjára indított Zöld Iroda Program a KÖVET Egyesület egyik legnépszerűbb kezdeményezésévé vált. Legfontosabb eredménye, hogy az irodai környezetvédelem számos területére kiterjedő szempontrendszert egyre több szervezet ismeri meg, és gyarapszik a környezet- és emberbarát módon működő irodák száma. A már zölden üzemelő irodák részéről felmerült az igény, hogy hivatalosan és emblematikusan megkülönböztethetőek legyenek és mindezt külső, független szakértő révén hitelesíthessék. Ennek érdekében 2008-ban a KÖVET Magyarországon elsőként kidolgozta a Zöld Iroda Minősítést.

A Zöld Iroda Minősítést megszerző irodáknak nagyon szigorú kritériumrendszernek kell megfelelniük az iroda berendezésétől, az energia- és víztakarékosságtól kezdve a papír- és irodaszer használaton, utazáson, étkezésen, takarításon keresztül egészen a rendezvények megszervezéséig, valamint a hulladékkezelésig. Ezen felül rendelkezni kell egy Zöld Iroda csapattal, amely felel a folyamatos fejlődésért, a munkatársak képzéséért, valamint megfogalmazza az iroda üzemeltetési politikáját, amelyet minden munkatárssal megismertet. A működést évente felül kell vizsgálni, célokat kell kitűzni, az eredményekről pedig be kell számolni a KÖVET Egyesületnek, valamint kétévente átfogó audit keretében kell megújíttatni a tanúsítványt.

Bővebben a Zöld Iroda programról: www.zoldiroda.hu.

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »