Érdekességek

Asztalka szinte bármiből

Csak a megfelelő eszközök kellenek hozzá: egy síkfelületű tárgy – ebből lesz az asztal lapja – és négy darab pillanatszorító, és kész is a lehető legegyszerűbb, házilag gyártott asztalka. Legalábbis az izraeli designer hallgató, Yael Zwickel így készíti egyedi és változatos bútorait.

Ha van otthon egy-egy hasztalanul kallódó kép, könyv, aktatáska, vagy akár egy régi gyúródeszka, ajtólap, de igazából bármi, ami síkfelületű, mindenféle komolyabb szaktudás nélkül asztalkává, éjjeliszekrénnyé vagy éppen hokedlivé alakíthatójuk. Vagyis a lehetőségek száma végtelen, mindössze négy pillanatszorítót tekerünk az általunk kiválasztott tárgyra, és létre is hoztunk egy új bútort. Persze nem árt valamivel kipárnázni a szorítópofákat, hogy ne tegyünk kárt az újdonsült asztal lapjában, és azt is érdemes észben tartani, hogy minél hosszabb a lába a bútorkának, annál kevésbé lesz stabil.

Zwickel ötletében nemcsak az a zseniális, hogy az újrahasznosítás egy kreatív módját valósítja meg, hanem az is, hogy mindezt a lehető legegyszerűbben teszi. Ráadásul az elkészült bútor tetszés szerint variálható, vagyis újra- és újrafelhasználhatjuk az alapanyagokat anélkül, hogy bármiféle szemetet termelnénk – miközben környezetünk minduntalan megújulhat.

Forrás: http://dornob.com