Érdekességek

VÁLTS SZEMLÉLETET! – Zöld energia és környezettudatosság

Április elsején Da Vinci Learning Vasárnap a Csodák Palotájában. Az energia általános értelemben a változtatásra való képességet jelenti. És azt tudod, hogy a zöld energia mit jelent? Mekkora az ökolábnyomod, mennyire vagy környezettudatos? Miért kell elzárni csapot, ha csepeg? Miért fontos szelektíven gyűjteni a hulladékot? Mindenre választ kaphattok április elsején a Csodák Palotájában. És ez nem vicc!

Április első vasárnapján, a Da Vinci Learning Vasárnap keretében ismeretterjesztő-oktatási program várja az érdeklődőket a Csodák Palotájában, ez alkalommal a központi figyelem az Energiákra irányul. Kísérletek, filmvetítés a Da Vinci Learning TV csatorna programkínálatából, interaktív előadások a Orendi Éva, pedagógus, az FKF oktatója és Diófási Orsi környezeti nevelő tolmácsolásában.

A Csodák Palotája Öveges Termében, a Da Vinci Learning Vasárnap keretében többek között a Da Vinci Learning TV-csatornán látható „Felfedező Expressz” című műsorból is bemutatunk több kísérletet. A kísérletek által mindenki megismerkedhet a hétköznapokból ismert jelenségek folyamataival és így közelebb kerülhet a természettudományokhoz.

A kísérleti bemutatók fél órásak, kezdési időpontok: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00 óra.

A kísérleti bemutatók között mozivetítések a Moziteremben, kezdési időpontok: 12:20, 14:20, és 16:20.

A délelőtti kísérleti bemutató után, 11:40 órakor a Csodák Palotája mozitermében a Felelős Szülők Iskolája meghívására Orendi Éva pedagógus tart előadást SZELEKTÁLJ! – Interaktív játék az FKF-el címmel.

Délután 15:30-tól ugyanoda várjuk az érdeklődőket, következő előadásunkat Heti zöldség – avagy a környezettudatos vásárló címmel Diófási Orsi öko-szakember tartja.

Egész napos interaktív programokkal várunk Benneteket 10:30 és 17:00 között. Próbára teheted és bővítheted a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteidet az Edupress Tudáspróbán és az FKF Ökojátszóházában.

Orendi Éva tizennyolc év tanítás után néhány éve hagyta el a pedagóguspályát, és került a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-hez. A FKF Zrt. oktatási programjában óvodákban és általános iskolákban tanítja a környezettudatos gondolkodást. Előadásai folyamán a gyerekek figyelmét a jelen globális problémáira, az alternatív jövőképek kialakításának fontosságára irányítja.

Diófási Orsi környezetvédelmi szakember németországi munkája során ismerkedett meg a legmodernebb technológiákkal és módszerekkel. Célja, hogy ezeket Magyarország fejlődése és környezeti elkötelezettsége érdekében itthon is bemutathassa, alkalmazhatóvá tehesse.

„A Föld eltartóképességének határát már túlléptük – változtatnunk kell életmódunkon, magatartásunkon ahhoz, hogy unokáink is legalább ugyanilyen körülmények között élhessenek a Földön…