Érdekességek

Új trükk a gyorséttermekben

A gyorsétterem-láncok felismerték, hogy a fogyasztók a túlságosan tökéletes külsejű élelmiszereket mesterségesnek tartják, és ellenérzést váltanak ki belőlük, ezért inkább kissé hibásnak tűnő ételeket kezdtek el gyártani.

A pizzákat már nem igyekeznek tökéletes alakúra nyújtani, mert az aszimmetrikus forma állítólag rusztikusabb megjelenést kölcsönöz az ételnek. A sokszor támadások kereszttüzében álló Mc Donald’s a reggeli McMuffin-jaiba már kevésbé szabályos tojásokat tesz, összehasonlítva az eredeti verzióval.

A listát folytathatnánk, mind mögött az az új kulináris trend áll, hogy a fogyasztók igyekeznek természetes anyagokat választani a mesterséges élelmiszerek helyett. Mivel az élelmiszer-óriások nem változtatnak azon a tényen, hogy nagy mértékben feldolgozott élelmiszereket gyártanak, ehelyett inkább ilyen trükkökhöz folyamodnak az emberek megtévesztése és meggyőzése érdekében. Ne dőljünk be nekik, ami mű, az így is mű!

Forrás: http://grist.org