Érdekességek

A megújult Energia Pont Bemutatóterem és Tanácsadó Iroda átadása

Az energiatudatos magatartás széles körben történő elterjesztését szolgálja az ELMŰ Nyrt. székházában a megújított Energia Pont Bemutatóterem és Tanácsadó Iroda, mely október tizedikétől jelentősen megnövelt alapterületen, felfrissített tematikával és a korábbinál is interaktívabb installációkkal várja a nagyközönséget.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport – mely mindig arra törekedett, hogy a közvélemény számára neve az energiahatékonyság és környezettudatosság területén referenciává váljon – több, a társadalmi felelősségvállalást előtérbe helyező felvilágosító, ismeretbővítő kezdeményezést is sikerrel életre hívott energiatakarékossági programjának 2007. évi indulása óta. A legismertebbek az Energiapersely elnevezésű energiatakarékossági program, az Energia Suli iskolai program, a Fizibusz néven futó oktató roadshow, a közép- és nagyvállalati ügyfeleknek szóló energetikai audit szolgáltatás, valamint a most megújított bemutatóterem és tanácsadó iroda.

A fogyasztók széles körének személyre szabott tájékoztatását szolgálja a Váci úti székház földszintjén 2010 óta működő, és most teljes körűen megújított tanácsadó iroda és bemutatóterem, amelyben az érdeklődők különböző installációkon keresztül informálódhatnak a jövő energetikai megoldásairól, valamint szakavatott munkatársakon keresztül tanácsot kaphatnak saját energiafelhasználásuk optimalizálási lehetőségeiről is.

A jelentősen megnövelt alapterület lehetőséget ad a kibővült tematika korábbinál szemléletesebb és interaktívabb bemutatására. Helyet kapnak többek között olyan innovatív megoldások, mint a megújuló bázison termelő kiserőművek – a látogatók működés közben figyelhetik meg a kiállított napelemet, illetve szélerőmű modellt is -, a korszerű és hagyományos fűtési technológiák, a háztartási meleg víz előállításának alternatívái, a különböző világítási technológiák előnyei és hátrányai, valamint a passzív ház építése.

A látogatók a bemutatóteremben találkozhatnak a jól ismert háztartási eszközeikkel, melyek takarékos használatához, valamint a tudatos – intelligens – energiafogyasztás megvalósításához kaphatnak tippeket. Az e-mobilitáshoz egy energiatermelő e-kerékpáron, illetve számos tájékoztató anyagon keresztül juthatnak közelebb. Barátságos gyermeksarok, illetve „Relax Pont” segíti az elmélyülést az energia új világában, mely a zöld gondolkodás terjesztésével és a decentralizált termelési megoldások kézzel foghatóvá tételével betekintést enged a jövőbe.

A színes kínálat célja, hogy a bemutatóterem minden fogyasztónak tudjon hasznos, akár teljes körű megoldásokat ajánlani. Mind az új ingatlant építtető, mind az energiatakarékossági beruházásokra készülő, üzletét korszerűsíteni kívánó kisvállalkozó, mind a rezsikiadások csökkentését célul kitűző lakossági fogyasztó felkeresheti a bemutató termet és részt vehet az ingyenes, személyre szabott tanácsadásban, de bármely érdeklődőt szívesen fogadnak. A megszokott módon továbbra is ajánlja az iroda a megbízható partnereket és kivitelezőket is.