Érdekességek

Régi televíziókból üvegcsempe

Az újrahasznosításnak nincsenek határai, még a régi katódsugárcsöves televíziókból is lehet üvegcsempét készíteni megfelelő technológiával.

Amikor az emberek többsége a régi katódsugárcsöves monitorok és televíziók helyett síkképernyős eszközöket választott, jelentős mennyiségű hulladék keletkezett, aminek egy részéből izgalmas üvegcsempéket készített egy vállalkozás.

Az innovatív kerámiacég azt választotta kihívásuknak, hogy újrahasznosított anyagokból készítsen esztétikus termékeket, így aztán ezeknek a kiselejtezett eszközöknek is új életet adtak, amik fenntartható belsőépítészeti elemként díszítik az otthonokat.

Paul Burns, a kerámiavállalkozás alapítója és vezetője elmondta, hogy közel három éve kezdtek elavult monitorokat és TV-ket újrahasznosítani, körülbelül ennyi idő kellett ahhoz, amíg a megfelelő technológiát megtalálták. Ennyi idő alatt kifejlesztették a legmegfelelőbb eszközöket és folyamatokat ahhoz, hogy a vastag és ütésálló tulajdonságokkal rendelkező anyagokból esztétikus és praktikus dekorációs elemeket, üvegcsempéket készítsenek.

fireclaycrttiles.jpg.492x0_q85_crop-smart

Forrás: http://www.treehugger.com/