Érdekességek

6 különleges szauna szétszórva a világban

Semmi sem tud olyan kellemes lenni, mint egy pihentető szauna. A száraz cédrus levegő ellazítja az elmét és a testet is. Ebben a cikkben különleges szaunákról lesz szó, amelyek a természetben találhatóak meg. Van köztük egy olyan, melynek a mérete akkora, mint egy boroshordóé.

Partisans Grotto Sauna, Kanada

Ez a kanyargós szauna egy Toronto melletti szigeten, a Sans Souci Island-on található meg. A gyönyörű táj miatt még élvezetesebb lehet pihentetni a testünket. A National Geographic az egyik legstílusosabb gőzkamrának nyilvánította a helyet, ugyanis a hely egy naplementével ötvözve garantáltan maradandó élményt okozhat.

Grotto-Sauna-Canada-537x347

Saunalautta, Finnország

Egy baráti társaság által épített szaunáról van szó, amely Finnország mennyországaként lett kijelentve. A szauna igazából egy tutajon található meg, amely remek lehetőséget ad a kikapcsolódásra. Grillhelység, függőágyak, illetve egy tetőterasz járul hozzá a maximális élvezethez.

Saunalautta-Finland-537x358

Jensen and Skodvin Sauna, Norvégia

Egyértelműen a Juvet Landscape Hotel-nél található szauna nyerte meg a legjobb kilátás díjat. A nyers beton és rozsdás fém koncepcióhoz remekül társul a kanyargó folyó, melyet egy nagy panorámaablakon keresztül láthatunk.

Jensen-and-Skodvin-River-Sauna-Norway-537x358

Jonas Wagell Arjan Sauna, Skandinávia

A svéd tervező Jonas Wagell egy minimalista szaunával rukkolt elő, melyet az énekes/előadó és szauna rajongó Arja Saijonmaa ihletett. Az erdős skandináv tájon elhelyezett gőzkamra körülbelül 25-30 négyzetméteres és megújuló energiaforrás támogatja a mindennapi feladatát.

Arjan-Sauna-Norway-537x354

Bio-Hotel Stanglwirt, Ausztria

A fészek a Mount Kaiser tetején található meg. A Bio-Hotel egy régimódi luxust kínál. A szauna mellé ételt is rendelhetünk, mely egyenesen a hotel konyhájából érkezik.  A gőzfürdőben 40 fő is elfér.

Hotel-Stanglwirt-Austria-537x357

Surf Sauna, Egyesült Államok

A szaunázás soha nem volt olyan bensőséges, vagy magával ragadó, mint ezen a helyen. Egy New Hampshire-ből származó szörfös csoport készítette ezt a hordót, hogy a fagyos szörfözés után kényelmesen tudjanak relaxálni. A Surf Sauna bérelhető egy napra is, így a sport szerelmeseinek kötelező kipróbálnia ezt a helyet.

Surf-Sauna-US-537x402