Érdekességek

Nimble Urban Scooter – egy roller újragondolva

Rengeteg okot fel lehet sorolni, hogy miért érdemes autó nélkül menni a rövid utakra. Ilyen például a testmozgás, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkenése is. Ám van egy nagy probléma, ami miatt mégis kocsiba ülünk. A sok teher, amit magunkkal kell vinni. Ezért jött létre a Nimble Scooters, amelynek innovatív kivitelezése lehetővé teszi, hogy nagyobb rakományt is cipelhessünk vele.

A Nimble Urban Scooter-t egy crowdfunding oldalon, az Indiegogo-n lehet támogatni. A roller elegáns design-t kapott, de mégis fiatalos. Egy 30 x 30 cm-es első állvánnyal is felszerelték, ami szinte bármilyen alakú vagy méretű ládát képes elbírni, ami 25 kg alatt van.

nimble-urban-scooter02-1020x610

A legnagyobb előnye a mérete, ugyanis sokkal kisebb, mint egy bicikli. Ha nincs használatban könnyen összecsukható. A kormány magasságát lehet állítani is. Fekete és fehér színben elérhető, illetve rendkívül kevés karbantartás szükséges, hogy mindig naprakész legyen.

nimble-urban-scooter03-1020x610

A készítők rövid távokra javasolják a roller használatát, ugyanis nagyon könnyű vele menni, de hosszú távon nagyon fárasztó, (főleg ha egy 25 kg-os csomagot cipelünk). A mérnökök úgy becsülték, hogy egy átlagos felhasználó körülbelül háromszor gyorsabban tud eljutni A pontból B-be, mint egy gyalogos.

Ha önt érdekli a Nimble Urban Scooter, akkor az Indiegogo oldalon előrendelheti. A korai támogatók az alapmodellt, mindössze 149 dollárért megvásárolhatják. Természetesen minél egyedibb dolgot szeretnénk, annál magasabb áron érhetőek el a modellek. A kampány célja 20.000 dollár és ha sikeres lesz, akkor már júniusban kiszállítják a megrendelt rollereket.

Forrás: https://www.indiegogo.com/