Érdekességek

A nő, aki több, mint 300 fát ültetett

Ha eddig nem hittél az egyén erejében, ez a történet megváltoztatja a véleményed. A dél-indiai házaspárnak, Siri Bikkala Chikkayya-nak és Saalumarada Thimmakka-nak nem lehetett gyermekük, de mégis szerettek volna életet teremteni, és adni valamit a világnak, így elkezdtek fákat ültetni.

25 év gyermek nélküli házasság után Thimmakka elkezdett fákat ültetni a falujából, Hulikal-ból Kudur-ba vezető út mentén. A fasor jelenleg 4 kilométeres. “Az volt a sorsom, hogy nem lehettek gyermekeim. Emiatt kezdtünk fákat ültetni, hogy áldást kapjunk. A facsemetéket gyermekeinkként kezeltük” – mondta Thimmakka a CNN-nek.

tree2

A pár, egész napos munkája után foglalkozott a fákkal. Chikkayya – a férj – tüskés bokrokat ültetett felesége facsemetéi köré, így védve azokat az állatoktól. Sajnos azonban az itteni klíma igen száraz, de a házaspár lelkiismeretesen járta végig a több kilométeres utat, hogy megöntözze a fákat. Chikkayya már eltávozott, de Thimmakka továbbra is töretlenül gondozza a fákat és bokrokat.

tree1

Thimmakka ezen a nemes tettén kívül más miatt is hírnévre tett szert, ugyanis a saját alapítványa, a Saalumarada Thimmakka Nemzetközi Alapítvány azon dolgozik, hogy megőrizze a természetet olyannak, amilyen. Thimmakka-nak gyerekként el kellett mennie dolgozni, így nem járhatott iskolába, de az alapítványa rászorulóknak is biztosít anyagi juttatásokat, hogy iskolába járathassák gyermekeiket. Ezen kívül gyógyszereket és vért adományoznak a szegényeknek, valamint közösség házakat építenek nekik.

tree3

Thimmakka-t most fogadott fa, Sri Umesh látja el. Annak ellenére, hogy neki vannak saját szülei, Umesh azért vált Thimmakka fogadott fiává, mert inspirálta az ő munkája. Jelenleg is követi “anyja” nyomdokait, és fákat ültet. A CNN-nek adott interjújában egy gyönyörű üzenetet is megfogalmazott: “Van egy javaslatom mindenki számára: Mind emberekként születünk és halunk meg. De, ahhoz hogy éljünk, meg kell őriznünk a környezetet. Nem élhetünk a természet nélkül.”

Forrás: http://edition.cnn.com/