Érdekességek

A nő, aki több, mint 300 fát ültetett

2016.11.07. - 23:52  |  Nincs hozzászólás

Ha eddig nem hittél az egyén erejében, ez a történet megváltoztatja a véleményed. A dél-indiai házaspárnak, Siri Bikkala Chikkayya-nak és Saalumarada Thimmakka-nak nem lehetett gyermekük, de mégis szerettek volna életet teremteni, és adni valamit a világnak, így elkezdtek fákat ültetni.

25 év gyermek nélküli házasság után Thimmakka elkezdett fákat ültetni a falujából, Hulikal-ból Kudur-ba vezető út mentén. A fasor jelenleg 4 kilométeres. "Az volt a sorsom, hogy nem lehettek gyermekeim. Emiatt kezdtünk fákat ültetni, hogy áldást kapjunk. A facsemetéket gyermekeinkként kezeltük" - mondta Thimmakka a CNN-nek.

tree2

A pár, egész napos munkája után foglalkozott a fákkal. Chikkayya - a férj - tüskés bokrokat ültetett felesége facsemetéi köré, így védve azokat az állatoktól. Sajnos azonban az itteni klíma igen száraz, de a házaspár lelkiismeretesen járta végig a több kilométeres utat, hogy megöntözze a fákat. Chikkayya már eltávozott, de Thimmakka továbbra is töretlenül gondozza a fákat és bokrokat.

tree1

Thimmakka ezen a nemes tettén kívül más miatt is hírnévre tett szert, ugyanis a saját alapítványa, a Saalumarada Thimmakka Nemzetközi Alapítvány azon dolgozik, hogy megőrizze a természetet olyannak, amilyen. Thimmakka-nak gyerekként el kellett mennie dolgozni, így nem járhatott iskolába, de az alapítványa rászorulóknak is biztosít anyagi juttatásokat, hogy iskolába járathassák gyermekeiket. Ezen kívül gyógyszereket és vért adományoznak a szegényeknek, valamint közösség házakat építenek nekik.

tree3

Thimmakka-t most fogadott fa, Sri Umesh látja el. Annak ellenére, hogy neki vannak saját szülei, Umesh azért vált Thimmakka fogadott fiává, mert inspirálta az ő munkája. Jelenleg is követi "anyja" nyomdokait, és fákat ültet. A CNN-nek adott interjújában egy gyönyörű üzenetet is megfogalmazott: "Van egy javaslatom mindenki számára: Mind emberekként születünk és halunk meg. De, ahhoz hogy éljünk, meg kell őriznünk a környezetet. Nem élhetünk a természet nélkül."

Forrás: http://edition.cnn.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »