Érdekességek

Kapucsengő forradalom

2016.11.27. - 18:18  |  Nincs hozzászólás

Nem kérdés, a jövő jelszava az összekötöttség. Okos telefonok, okos autók, okos hűtők, sőt már teljes kapcsolatban álló okos otthonokról is beszélhetünk. Egy dolog azonban eddig nem volt “okos” ez pedig az ajtó mellett helyet kapó csengő. A Ding! ezen változtat.

A Ding több, mint egy stílusos kis csengő. Három eleme van, maga a bejárati ajtó mellett helyet kapó gomb, egy hangszóró, amit a lakásban bárhová lehelyezhetünk, és egy ingyenes telefonos applikáció, amin keresztül akár beszélhetünk is az ajtóban álló emberrel. A technikának köszönhetően a dolog nincs a lakásokra korlátozva, interneteléréssel akár a világ másik pontjáról is beszélhetünk a kopogtató illetővel. Ha a postás csomagot hoz nekünk, mi pedig épp vakációnkat töltjük mondjuk Párizsban, az applikáción keresztül beszélhetünk vele és megmondhatjuk, hogy adja le nyugodtan a szomszédnak.

ding4

A brit tervező páros, John Nussey és Avril O'Neil meg szerették volna találni az egyensúlyt az egyszerű és a túl bonyolult kapucsengők között. "Jelenleg csak kétféle kapucsengőt vehetünk magunknak. Vagy "buta" csengőt, vagy olyan "okos" csengőt, ami túl bonyolult, és annyira sok lehetőséggel áraszt el, hogy a végén csak egy yóegyszerű csengőként fogod használni" - magyarázták.

ding2

Egy egyszerű és szép csengőt szerettek volna létrehozni, plusz a beltéri hangszórót is úgy tervezték, hogy a legtöbb lakásba könnyen behelyezhető legyen, feldobva a szobát. A gomb és a hangszoró színe is többféle lehet, ezt mi választjuk ki, így megy majd az ajtónk és a szobánk színéhez is. A kültéri gombot egyszerűen, fúrás nélkül fel lehet helyezni, ahogy a hangszóró is lehet falra szerelt vagy állhat a polcon is. Az applikáció pedig nem csak a beszélgetésre szolgál, ezzel állíthatjuk be magát a csengőt is. Szabályozhatjuk a hangerőt, a "csengőhangot", sőt éjszakára akár be is állíthatjuk, hogy teljesen csendes legyen, így többé nem kelthet fel minket senki, aki szórakozni szeretne a kapucsengőnkkel.

Forrás: http://dornob.com/

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »