Formula-E

Világbajnok technika a Formula E-ben: a McLaren P1-gyel közösködik a versenygép

2013.09.11. - 11:08  |  Nincs hozzászólás

A McLaren P1 elektromos motorját kapja meg a kedden bemutatott Spark-Renault SRT_01E, a Formula E Világbajnokság versenyautója. A projektben két Forma-1-es csapat is részt vesz, és mindkettő büszke a szerepvállalásra.

A Spark-Renault SRT_01E tervezésében és megalkotásában több cég is érintett, a Forma-1-ből elsősorban a McLaren elektronikai részlege (McLaren Electronic Systems) és a Williams F1 Team, mely az akkumulátorokat fogja szállítani. A Renault tartja össze az egész projektet, és felel azért, hogy a rendszerek összhangban legyenek és biztonságosan üzemeljenek.

Tegnap mutatták be a versenyautót Frankfurtban, és a leleplezés alkalmával az érintettek is mondtak pár szót. Sir Frank Williams, a csapat alapítója és vezetője a következő szavakkal jellemezte a részvételüket.

„A motorsport egy zöldebb jövő felé halad, és az FIA Formula E Világbajnokság lesz az elsőszámú lehetőség, hogy bemutassuk a zöld technológia legutóbbi generációját, melynek eredete a motorversenyzésben rejlik”- fejtette ki a legendás csapatvezető. „A Williams szép eredményekkel rendelkezik a hibridtechnológia kifejlesztésében, és büszkék vagyunk rá, hogy mi szállítjuk az akkumulátort és az akkumulátort kezelő rendszert a ma bemutatott autóhoz. Ezek az alkatrészek sarkalatos pontjait képezik annak, hogy mitől lesz ez az autó annyira zöld, és a Williams Advanced Engineering csapata keményen dolgozik azért, hogy egy olyan akkumulátorrendszert fejlesszen ki, mely megbízható és az izgalmas versenyzéshez született”- jegyezte meg.

Az elektromos motort, a váltót, és az elektronikát a McLaren Electronics Systems biztosítja, ezzel a másik patinás brit istálló is kiveszi a részét a fenntartható versenyzésből.

„Ezek az autók briliáns versenyzést fognak nyújtani a városközpontokban”- kezdte Peter van Manen ügyvezető.

„Az elektromos motorok azonnal szállítják a nyomatékot és a gyorsulást, és erről szól a McLaren. Teljesítmény és hatékonyság. Az elektromos motorunk, melyet eredetileg a P1 számára fejlesztettünk ki, rendelkezik a legjobb súly/teljesítmény aránnyal a világon. A McLaren büszke rá, hogy biztosíthatja a Formula E mögött rejlő teljesítményt.”

Rovat további cikkei

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az...

2014.03.25. - 17:22 tovább »

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star...

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes...

2014.03.23. - 13:56 tovább »

Trulli, Heidfeld, Bird, és d’Ambrosio is csatlakozott a Formula E...

A Forma-1-ből és a GP2-ből ismerős nevek csatlakoztak a Formula E...

2014.03.19. - 13:50 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »