Formula-E

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star Warsból

2014.03.23. - 13:56  |  Nincs hozzászólás

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes meglepetést fognak okozni a rajongóknak, mivel a hangjuk futurisztikus lesz, egyedi. A Formula E Holdings vezetője az egy kilós mobiltelefonok korával azonosította a technológia jelenlegi fejlettségét.

Agag elmondta, a Formula E versenyautói "futurisztikus" hanggal fognak rendelkezni, de nem kívánta összehasonlítani a Forma-1-ben bevezetett V6-os hibridmotorokkal. Megjegyezte, a hangzásvilág emlékezteti a Star Wars első részében látható podversenyre. Szerinte a rajongókat kellemes meglepetés fogja érni, és mindenki elégedett lesz - jövő héten egy videóval fogják előzetesen bemutatni a Spark-Renault  SRT_01E hangját.

"Úgy gondoljuk, a Formula E hangja nagy meglepetés lesz mindenki számára"- kezdte Agag az AFP-nek.

"A hang teljesen futurisztikus, új, más. Jövő héten felteszünk a netre egy videót az autóról annak hangjával, és szerintem eléggé sokkoló lesz az, amilyen hangot kiadnak ezek a Formula E autók... Igazából elég hangos. Sokkal inkább olyan, mint egy repülő, egy vadászgép. Vagy mint a podracerek a Star Warsban. Ilyen érzést akarunk nyújtani a rajongóknak - sokkal inkább futurisztikus jellegűt. Egyáltalán nem úgy szól, mint egy belsőégésű motor."

Az első szezonban 10 futamot rendeznek, és a városok kapkodtak a versenyekért. A futamhétvége mindössze egy napból fog állni, az első helyszín Peking lesz szeptemberben. Az autók végsebessége 230 km/óra, százra kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsulnak.

"Szerintünk az esemény fel fogja nyitni az emberek szemét. Azt akarjuk, megváltoztassa a dolgok menetét az autóiparban, mivel a nagyközönségnek nem igazán van lehetősége arra, hogy akció közben láthassa ezeket az autókat"- mondta büszkén.

"Emlékszik, amikor a mobiltelefonok egy kilósak voltak?"-tette fel a kérdést. "Most ott vagyunk. Igazából úgy döntöttünk, ugorjunk. Ebben az értelemben úttörőknek érezzük magunkat. Úgy döntöttünk, kezdjük el, mielőtt a technológia készen állna. Természetesen várhattunk volna 10 évet a tökéletes megoldásra, de akkor valószínűleg valaki más csinálta volna meg"- utalt az akkumulátorokra, és arra, hogy a versenyzőknek kétszer kell autót cserélni a futamok alatt.

Rovat további cikkei

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az...

2014.03.25. - 17:22 tovább »

Trulli, Heidfeld, Bird, és d’Ambrosio is csatlakozott a Formula E...

A Forma-1-ből és a GP2-ből ismerős nevek csatlakoztak a Formula E...

2014.03.19. - 13:50 tovább »

Daniel Abt rögtön címre hajtana a Formula E-ben: bejön neki az elektromos...

Daniel Abt-nek is jutott hely a Formula E mezőnyében, méghozzá az Audi-val...

2014.02.25. - 13:41 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »