Környezetvédelem

Olimpikonokkal a Föld megmentéséért

A Klíma Klub nagyszabású felvonulást szervez 2011. január 18-án délután 16:30-kor, a Lánchídon, hogy a közösség erejével irányítsa a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára. A rendezvény védnöke Tarlós István.

Az Olimpikonokkal a Föld megmentéséért – “Földmentő akció” 2011. január 18.-án 16:30-kor veszi kezdetét – olvasható a Klímaklub honlapján. A tisztelt érdeklődők a Lánchíd budai hídfőjénél gyülekeznek, ahonnan pontosan 17:00-kor indul a békés felvonulás. A tervek szerint a Földet jelképező három méter átmérőjű gömböt nemzeti büszkeségeink, olimpikonjaink viszik majd át vállukon, a  Lánchídon, az Európai Unió tagországait szimbolizáló öltözetben felvonuló fiatalok és  más civil résztvevők kíséretében.

A felvonulás a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában 17:30-kor ér véget, ahol a magyar sportélet kiválóságai, Kovács „Kokó” István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kozmann György, olimpikon, világ és Európa bajnok kenus mellett más sportolók is felszólalnak az alkalmazkodás, a környezetvédelem, és a környezetvédelmi nevelés kialakításának fontossága mellett.
Ezt a felelősségteljes gondolkodást szeretné Farkas Andrea, a Klíma Klub elnöke a  Olimpikonokkal a Föld megmentéséért – “Földmentő akció” felvonulással népszerűsíteni, melyet Babati Lajos közreműködésével a Magyar Olimpiai Bizottság is támogat. A kezdeményezés fontosságát hangsúlyozza az is, hogy a rendezvény védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A feladatok a felvonulással korántsem érnek véget, a Klíma Klub számára, mivel Szentendrén 2011. január 19.-én két rendezvénnyel is készül a szervezet. A helyi iskolák és tanulóik 9:00-kor kezdődő Maszkos Klímaparádéval fejezik ki, hogy számukra a környezettudatosság és az arra való nevelés nemcsak eszme, hanem fontos cél. A Regionális Környezetvédelmi Központban 10:00-kor szakmai konferencia veszi kezdetét. A III. Magyarországi Klímacsúcs az Európai Unió soros magyar elnökségének hivatalos rendezvénye. Fővédnöke Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke.
A Föld megmentése érdekében nem csupán országoknak, nemzeteknek, hanem a bolygó valamennyi lakójának lehetősége és kötelessége érdemben tenni.

A Klíma Klub az egész Földet fenyegető éghajlatváltozás lefékezését, káros hatásainak megelőzését tekinti céljának. Feladatai között szerepel többek közt az ivóvíz, a kihalással fenyegetett állatfajok és növények védelme is. Ezeket a célokat a politikai, a gazdasági és a tudományos élet, valamint a civil szervezetek képviselői közötti párbeszéd előmozdításával, a sajtó támogatásával, a közvélemény mozgósításával, valamint önálló, az éghajlatvédelemet előtérbe helyező és a lakosságot megmozgató akciókkal kívánja elérni. A társadalmi összefogás előmozdítása érdekében nyáron több mint negyven nagy létszámú résztvevővel megrendezett rendezvényen képviseltette magát a Klíma Klub.  A lakossági rendezvényeken az arra érdeklődők olyan könnyen érthető információkat és a mindennapokban is megfogadható tanácsokat kaptak a környezettudatosság és éghajlatvédelem fontosságáról, mellyel saját maguk is részeseivé válhatnak az éghajlatvédelemnek.

A 11.000 regisztrált taggal rendelkező Klíma Klub különösen fontos feladatának tekinti a fiatal korosztályok, családok és döntéshozók bevonását, a környezettudatos nevelés és gondolkodás elősegítését.
Jelentkezési lap a III. Magyarországi Klímacsúcsra és további infomációk: www.klimaklub.hu .
Állunk rendelkezésükre bármilyen kérdésben:

Dalmady Katalin
Kapcsolattartó
E-mail: katalin.dalmady@klimaklub.hu
Tel:      +36 1 336 27 80
Mobil:  +36 30 853 91 55

Megbízó: Farkas Andrea
Klíma Klub elnöke
www.klimaklub.hu