Környezetvédelem

Zöld munkahely 3.rész

Befejező része a munkahelyi sorozatunknak nem csak a munkahelyi ebédeket, de az irodák berendezését is górcső alá veszi.

Használj zöld anyagokat

Néha nem lehet elkerülni a papír használatát, ilyenkor válaszd az újrahasznosított papírt és borítékot, amiket környezetbarát módszerekkel dolgoztak fel és színeztek. Ma már tollak és ceruzák is kaphatóak újrahasznosított anyagokból, és mindig válaszd az újratölthetőt az eldobhatóval szemben. A tisztítószerek és papírtörők közül javasoljuk a biológiai úton lebomlót, illetve ha csak teheted vásárolj nagyobb kiszerelésben, így a csomagolóanyag is csökken, és a szállítása is.

Alakítsd át a teredet

A munkaterületed környezetbarátabbá tételekor gyakorlatilag korlátlan lehetőségek várnak. Kezdd a megfelelő bútorokkal, a jó világítással és egészséges levegővel. A megfelelő világítás köztudottan javítja a termelékenységet és a jó kedvet is, míg a minőségi levegő alapfeltétele az egészséges munkavégzésnek. A megszokott izzókat cseréld LED lámpákra, és gondoskodj megfelelő szellőztetésről.

Ebédidő

Saját készítésű ebédet vinni műanyag dobozokban minden bizonnyal a legzöldebb és legegészségesebb módja a munkahelyi étkezéseknek. Minden rendelt vagy elvitelre vásárolt étel hagy maga után valamennyi csomagolási hulladékot, de ha mégis elkerülhetetlen a házhozszállítás, akkor fogj össze munkatársaiddal (nagy mennyiségű rendelés hatékonyabb, mint külön-külön). Ha pedig kimentek ebédelni, inkább gyalogoljatok, mint autózzatok.

Forrás: http://www.treehugger.com