Megújuló energiaforrások

Otthon fejleszt megújulókban az RWE

Az egyik vezető magyarországi energetikai beruházó, a német RWE konszern a megújuló energiák hasznosításával kapcsolatos fejlesztéseit egyelőre „saját háza táján” viszi előre – írja a Dow Jones hírügynökség Düsseldorfból.

Mint bejelentették: az elkövetkezendő három évben a cégóriás szél- és biogázerőművi beruházásokat Észak-Rajna Vesztfáliában célzott meg, összesen 200 megawattnyi új kapacitást akar létrehozni. Azt is közölték, hogy ugyanekkora összkapacitású fejlesztést vettek még célba a nevezett német tartományban 2020-ig.

A fejlesztést az ügyben illetékes szakvállalatukra, az Innogyra bízzák, amelyik eddig 120 MW kapacitású megújuló energiát hasznosító létesítményeket épített már a térségben. A konkrétabb tervekről annyit tudni, hogy két szélerőmű-parkot építenének 32 MW együttes kapacitással, ezekre összesen 60 millió eurónyi pénzt áldoznának és szeretnék azokat már 2012-ben a villamos hálózatra kapcsolni.

Mint ismeretes, az RWE Magyarországon a villamos energia-ellátás területén az ELMÜ-ben, az ÉMÁSZ-ban, valamint a Mátrai Erőműben többségi tulajdonos. A gázellátásban a FŐGÁZ és a TIGÁZ vállalatokban érdekelt, emellett a Fővárosi Vízművekben is részvényes.