Megújuló energiaforrások

Elkészült Ausztrália legnagyobb fotovoltaikus napenergia parkja

Ausztrália egy újabb nagy lépést tett meg a megújuló energiapiacon, miután Mildurában elkészült az ország legnagyobb fotovoltaikus napenergia parkja.

A megújuló energiaépítés-és fejlesztés komoly pénzeket, összegeket ölel fel, de a legtöbb esetben pozitív végeredményről beszélhetünk, mely egyértelműen a jövő nemzedékét, és egy tisztább jövőt szolgál.

Ausztrália sem szeretne lemaradni a sorban, mely szintén fontosnak tartja az új energiaigények kielégítését/kutatását. A Silex Systems most hivatalosan is bejelentette, hogy elkészült az ország legnagyobb koncentrált fotovoltaikus (CPV) napenergia parkja Mindurában, Victoria államban.

A hivatalos tájékoztatás szerint az ausztráliai Mildurában felhúzott 1,5MW-os erőmű fontos feladatot fog ellátni, ami 500 lakást érinthet. A park finanszírozását illetően egy 10 millió dolláros összegről beszélhetünk Victoria és a szövetségi kormány részéről. Korábban a becsült állami finanszírozási összeg 120 millió dollár volt.

A hivatalos megnyitó július 17-én lesz, melyen többek között Victoria energia-és erőforrás minisztere, Nicholas Kotsiras is részt fog venni. A tervek szerint Mildurában egy 100 MW-os park megépítése is meg fog valósulni, melynek építési munkálatai 2014-ben kezdődhetnek meg.