Megújuló energiaforrások

A világ legnagyobb napenergia-intézete: 600 millió dollárból

A Texas A&M egy rendkívül fontos bejelentésre szánta el magát, melynek keretén belül megerősítésre került a világ legnagyobb napenergia-intézetének fejlesztése, megépítése.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy „dübörög” a napenergia-piac, mely ha kis lépésekkel is, de előre halad, ami rendkívül fontos lehet a jövő generáció számára. Minden egyes új aktív projekt sokat segíthet a Földön és annak lakosságán, mely egyre inkább értékelni tudja az ehhez hasonló kezdeményezéseket, amik igenis fontosak.

A Texas A&M Egyetemen most egy igencsak nagy lépést tett afelé, hogy egy nagyobb lendületet adjon a napenergia iparnak. A Texas A&M hivatalosan is megerősítette, hogy a világ legnagyobb energia-kutatási központ megépítését tervezi.

A közel 600 millió dolláros projekt és központ célja, hogy értékelje, fejlessze és teszteltje a megújuló energiával kapcsolatos technológiákat, ami elsősorban a fotovoltaikus napenergia köré épül. Az új „főhadiszállásnál” egy 50 MW-os napelemes rendszer kerül majd kiépítésre Austin városától északra. Ez egy 800 hektáros területet érint majd Bell megyében.

A központtal 20 ezer lakás energiaszükséglete kerülhet kielégítésre, ami ugyancsak nem egy elhanyagolható tényező.