Megújuló energiaforrások

India ambiciózus napenergia tervei

Az Indiai Köztársaság úgy döntött, hogy egy igen komoly és ambiciózus napenergia projektbe fog bele.

Természetesen a dél-ázsiai független ország sem akar lemaradni a sorban. A Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa úgy érzi, hogy a napenergiai befektetésekkel előrébb léphet, mellyel a piaci helyzetét is erősítené.

Ennek eredményeképp a megújuló energiaforrások minisztériuma úgy döntött, hogy egy rendkívül ambiciózus tervbe fog bele, melynek végeredményeként 2017-re India elérné a 10 GW-os napenergia kapacitást. A vezetők ezzel egy nagyon komoly és jövőbemutató célt fogalmaztak meg, melynek teljesítésére nem maradt sok idejük, tekintve a beruházások és a fejlesztések nagyságát.

India ezekkel a fejlesztésekkel és kezdeményezésekkel természetesen új munkahelyeket is teremtene az országban, ami az életszínvonal minőségét tekintve sem lehet utolsó szempont számára. A legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy jelenleg India lakosságának 40%-a energiaellátás nélkül éli a mindennapi életét, ami egy igen durva számnak mondható. Az új projekttel azonban ez a százalékos forma nagy mértékben csökkenhet.