Megújuló energiaforrások

Kenyában is elkezdődött: Éljen a napenergia!

Legutóbb a Kenyai Köztársaság iratkozott fel a napenergia piac képzeletbeli listájára, melynek keretén belül egy fontos projekt kerülhet megvalósításra.

Valóban nem telik el úgy nap, hogy egy új ország ne iratkozna fel erre a bizonyos listára, mely egyúttal azt is jelzi, hogy egyre többen látják meg a lehetőséget a megújuló energiák piacában. Ezúttal Kenya kezdeményezéséről számolhatunk be, mellyel éves szinten 120 millió kWh villamos energiát termelhet.

Egy vállalatokból álló konzorcium hivatalosan is megerősítette, hogy Kenya nyugati részén kerül megvalósításra a projekt, ami egy 50 MW-os naperőművet jelent az országnak. A felek az elmúlt héten írták alá a szerződést. A hivatalos tájékoztatás szerint az 50 MW-os projekt több külföldi befektető számára is vonzó lehet, mely újabb fejlesztéseket jelenthet a jövőben.

A 145 millió dolláros beruházás a tervek szerint 2014 év végéig el fog készülni, mellyel éves szinten 120 millió kWh villamos energiát fog termelni az ország. Az üzem bruttó jövedelme éves szinten 9.6 millió dollár lesz, ami később 4.8 millióra csökken.