Megújuló energiaforrások

Már működőképes Afrika legnagyobb szélerőműve

Afrika legnagyobb szélerőműve hatalmas segítséget jelent majd a térségben lakók számára, akik ezzel egy újabb lépést tehetnek meg a modernebb és tisztább jövő felé.

Az Etiópiában felhúzott szélerőmű kapacitása 120MW. A rendszer teljes kiépítéséhez négy évre volt szükségük a kivitelezőknek és a fejlesztőknek. A végeredmény azonban önmagáért beszél, hiszen az erőmű éves szinten mintegy 400.000 MWh villamos energiát biztosíthat a térségben élők számára.

Ez jelenleg a legnagyobb működő szélerőmű Afrikában, melynek összköltsége körülbelül 210 millió euró volt. A rendszer összesen 84 új és modern szélturbinából áll. Érdekesség, hogy Etiópia jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő gazdaság a világon, és az éghajlatának köszönhetően egyre inkább vonzóvá válik a különböző energetikai befektetők számára.

Etiópia egy komoly fejlesztési koncepcióval rendelkezik. A 3 éves terv keretén belül az ország nagymértékben növelné az megújuló energiatermeléssel kapcsolatos kapacitását. Jelenleg a zöld energiaforrások csak 2 GW-ot tesznek ki, amit a következő 3 évben szeretnének 10 MW-ra növelni.