Megújuló energiaforrások

Las Vegas lett a legnagyobb amerikai város, mely kizárólag megújuló energián fut

Las Vegas már jó ideje tervezi, hogy a fényűzést és elképesztő mértékű luxust megújuló energia segítségével biztosíthassa az oda látogató több millió turista számára. Egy új bejelentés szerint most el is érték a kitűzött célt, a város ugyanis 100%-ban megújuló energián fut.

A város tisztviselői múlt héten bejelentették, hogy Las Vegas mára teljes egészében megújuló energiákon működik. Egy hatalmas napkollektor, a „Boulder Solar I” üzembe helyezése adta az utolsó löketet, hogy a város végre elérje az egy évtizede kitűzött célját, és 100% tiszta energiával üzemeljen. Ráadásként 2017 végére a Hoover gát először fogja ellátni a régiót vízenergiával is.

lasvegas4

A megújuló energiatermelésre irányuló törekvések 2008-ban kezdődtek Las Vegasban. Azóta a napelemek ellepték a Városházát, a parkokat, az utcai lámpákat és a szennyvíztisztító üzem tetejét is, adta hírül a Las Vegas Review-Journal. Mára összesen 140 létesítmény használ tiszta, zöld energiát, és még ennél is több ügyfél csatlakozik folyamatosan a mozgalomhoz. Úgy becsülik, hogy a változásoknak köszönhetően, a város összesen 5 millió dollárt spórol évente a megújuló energiaforrások használatával.

lasvegas3

A nagyszabású Boulder Solar I projekt befejezése – mely közös program volt az NVEnergy-vel – lehetővé tette Carolyn Goodman polgármesternek, hogy bejelentse, elérték a kitűzött célt. A 100 Megawatt-os üzem az Eldorádó Völgyben kapott helyet, társ eleme, a Boulder II mellett. 2017 végén pedig indul a Hoover gát vízenergia ellátása is, a történelemben először kap Las Vegas is a gáton termelt energiából. A város minden erőfeszítése hozzájárult, hogy Las Vegas legyen a legnagyobb amerikai város, mely minden erőforrását megújuló forrásból nyeri. Rangsorban a második egyébként a vermonti Burlington városa.

Forrás: http://www.popularmechanics.com/