Megújuló energiaforrások

Az Indian Railways napelemeket szerel a vonatok tetejére

2017.06.26. - 06:00  |  Nincs hozzászólás

A világ legszennyezőbb városai közül párat Indiában találunk, de az ország kormánya, és több magánvállalat az utóbbi években keményen dolgozik, hogy ezen változtassanak, és hogy az ország gazdaságát egy sokkal fenntarthatóbba vezessék át.

Példának okáért itt van az Indian Railways, indiai vasúttársaság, akik egy mondhatni forradalmi ötlettel álltak elő. Flexibilis napelemekkel fognak felszerelni 250 helyi vonatra. A cél, hogy csökkentsék az üzemanyag kiadásokat, és hogy csökkentsék a cég kibocsájtását, hogy elérjék az állami sztenderdet.

A társaság egyelőre még nem döntötte el, hogy pontosan mely vonat járatok fogják megkapni a napelemeket, de a pénz már megvan a kivitelezésre. A befolyó elektromossággal fogják működtetni a lámpákat és ventilátorokat a vonaton. A The Economic Times azt írja, a kiválasztott vállalatoknak kötelező lesz legalább 6 vonatra napelemeket és akkumulátorokat telepítenie. A két hónapos tesztidőszakot követően nagyban is bevetik majd a technológiát. A kezdeményezés várhatóan még jobban megdobja India amúgy is robbanásszerűen növekvő megújuló energia iparát.

india3

A Clean Techies szerint az Indian Railways már számos módon igyekezett a tiszta energiára váltani. Idén a pénzügyminiszter, Arun Jaitley jelentette be, hogy 7000 vonatállomást fognak napelemekkel üzemeltetni. Ezzel az Indian Railways elérheti az 1000 megawattos napenergia kapacitását. Jaitley ezt még február elején jelentette be, és akkor azt mondta, hogy 300 állomáson már akkor is éppen szerelték fel az új napelemeket.

india2

Az ilyen kezdeményezéseknek köszönhetően az Indian Railways 2025-re elérheti, hogy az energiájának negyede megújuló forrásokból érkezzen. A folyamatosan csökkenő napenergia árak miatt egyébként India már be is jelentette, hogy egy 14 gigawattos szénerőmű építését már vissza is vonták. Ennek kapcsán a szakértők egy jelentős, globális váltást remélnek a megújuló energia javára.

Forrás: http://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül a győri Audiban

Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az...

2019.02.16. - 14:23 tovább »

Tavaly 9 hónap alatt 59,9 megawattal bővült a háztartási erőművek...

Tavaly az első három negyedévben 59,9 megawatt összteljesítményű...

2019.02.01. - 14:13 tovább »

Új módszert dolgoztak ki a bioüzemanyagok előállítására belga és...

Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi...

2019.01.16. - 09:55 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »