Öko-drive

Használt étolajból állítnak elő üzemanyagot a McDonalds kamionjaiba

Használt étolajból készült biodízel üzemanyaggal tankolja a szállítókamionokat a McDonalds. Igaz, kicsit későn, de úgy néz ki, hogy lassan a legnagyobb gyorsétteremehálózatok is áldoznak a környezetvédelemre.

Az olajos sült krumplitól könnyen elhízunk, elzárja az artériákat, és nagymértékű fogyasztása könnyen okozhat szívbetegségeket. Az ipari szintű sült krumpli előállításnak azonban van egy előnye is: a sütéshez használt étolajból remek biodízel készíthető. Ráadásul az utánpótlás is biztosítva van egy jó ideig.

A McDonalds – első lépésként a környezetvédelem felé – biodízel üzemanyag előállításához továbbítja a használt olajat, mellyel a szállítókamionokat tankolják a későbbiekben. A Neutral Fuels által gyártott üzemanyagot csak hosszas tesztelés után engedték a közúti forgalomba.

Az étolajból készülő biodízelt egyelőre csak az Egyesül Arab Emirátusok területén alkalmazzák, de bízzunk benne, hogy hamarosan a világ számos országában környezetbarát(abb) üzemanyaggal tankolt kamionokkal fogják szállítani a hozzávalókat.

Ha már az egészségünkre nem is, de a környezetre egyre jobban vigyázó „burgergyártó” komolyan gondolja a környezetvédelmet, akkor a hatalmas profitból nyugodtan áldozhatna például az éttermek megújuló energiával történő ellátására. Az Emirátusokban biztos elég a napsütéses órák száma ahhoz, hogy ne csak marketingfogás, hanem rövid időn belül megtérülő befektetés legyen egy-egy ilyen beruházás.

Forrás: http://greenlaunches.com/