Öko-drive

Érkezik a konnektoros hibrid a Renault-tól

A francia gyártó 2015-ben egy újabb különleges modellt dob piacra, melyről egyelőre nem sokat tudhatunk, de annyi bizonyos, hogy egy konnektorról tölthető hibridről van szó.

A Renault aktívnak számít az elektromos autók piacán, miközben a háttérben újabb és újabb modelleken dolgozik. A franciák most úgy döntöttek, hogy a hibridek piacát is megcélozzák és a következő esztendőben egy konnektorról tölthető verziót is bemutatnak.

Egyelőre nem ismerjük a „titokzatos” modell pontos technikai paramétereit, de annyi bizonyos, hogy az autó a Clio méreteit kapja meg. Remi Bastien, a Renault kutatásokért felelős részlegének vezetője a hivatalos nyilatkozatában elmondta, valóban dolgoznak egy benzines egységgel felszerelt konnektorról tölthető hibriden, aminek az átlagfogyasztása 2 liter lehet 100 kilométeren.

Az eredeti tervek szerint az új Renault a következő év márciusában megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon mutatkozik majd be. Ez a bizonyos modell természetesen nem lesz végleges, de tükrözni fogja a sorozatgyártású verzió formáit, így az autó szinte biztosan elérhető lesz a nagyközönség számára.

A Renault azonban a fő hangsúlyt az elektromos autóhálózatának fejlesztésére fekteti, így az új technológiáknak köszönhetően a Zoe névre hallgató típus 2020-ra egy feltöltés mellett több mint 400 kilométert tehet meg. Ez jelenleg körülbelül 200 kilométeres hatótávolságot jelent.