Öko-drive

A Tesla egy új típussal üzenne hadat a nagy német gyártóknak

Az elektromos autógyártó tervei szerint az új modellje a BMW, az Audi és a Mercedes elé kerülhet, mellyel egy igencsak komoly vevőkört és profitot szerezhet magának.

A Tesla Model S sikereit talán már senkinek sem kell magyaráznunk, miközben az elektromos autó jó esélyekkel pályázhat a 2014-es Év Autójának címére is. Franz von Holzhausen, a gyártó formatervezője most elárulta, hogy a 2015-ös Detroiti Autószalonon egy új, prémiumközépkategóriás szedán érkezését várhatjuk.

Egyelőre nem sokat tudni az autóról, de annyi bizonyos, hogy az egy 10 millió forint alatti listaáron lesz elérhető az ügyfelek számára. A hírek szerint a teljesen elektromos hajtáslánccal felszerelt modell 320-360 kilométeres hatótávolsággal rendelkezhet.

A szériagyártás valószínűleg azonban csak a bemutatást követő évben, 2016-ban kezdődhet majd meg. Ezzel a Tesla olyan autók elé kerülne, mint a Mercedes C-osztály, a BMW 3 és az Audi A4.

Jó hír azonban, hogy a Model X hamarosan bemutatkozik, mely egy 7-személyes hobbiterepjáró lesz. A gyártó hasonlóan nagy sikert vár az elektromos terepjárójától, mint a zászlóhajós Model S esetében.