Öko-drive

3 év után: BMW i8 Spyder !

Már lassan három éve jelentette be a BMW az i8 Spyder-t, ami lényegében nem más, mint egy nyitott tetejű hibrid sportkocsi. Ám ezek eddig csak elméletben jöttek létre, valóságban még semmi jel nem volt, hogy elkezdenék legyártani. Harald Krüger, a BMW új vezérigazgatója azonban a napokban azt mondta, hogy a BMW i8 Spyder érkezik a “közeljövőben”, így újra elkezdhetünk örülni.

A kivehető tetőpanellel az i8 Spyder olyan piacokra törhet be az U.S.A.-ban, mint Los Angeles vagy Miami. Ugyanis ezekben a városokban legnagyobb százalékban a kabriók terjednek. 3 éve, mikor a sima i8-at avatták fel, mindenki azt hitte, hogy nem sokkal később kijön a kétüléses, roadster verzió is. Ám sajnos csalódnunk kellett, ez elmaradt.

BMW_i8_Spyder_Concept_0003-889x498

A BMW i8 Spyder hasonló módon fog felépülni, mint a sima i8-as, de az új motorfejlesztéseknek köszönhetően sokkal hosszabb ideig fogja bírni a motor. A villamosszekciót is átdolgozták, sokkal nagyobb lesz az emissziómentes hatótávolság. A kocsi szénszálas szerkezete várhatóan olyan szilárd lesz, hogy elkerülhetjük vele a roadsterek átkát, a karosszéria hajlását.

BMW_i8_Spyder_Concept_00010-889x571

Forrás: inhabitat.com