Öko-drive

Elektromos teherautót készít a Mercedes-Benz

Szeptemberben, egy németországi bemutatón rántották le a leplet a Mercedes-Benz Urban eTruck-járól, amiről azóta több részlet és kép is érkezett. Az eTruck 26 tonnás, teljesen elektromos, 26.000 kg rakomány szállítására képes, valamint 200 km-t tud egyetlen töltéssel megtenni. Ezt három lítium-ion akkumulátorral éri el, azonban az autóba akár több akkumulátor is berakható, köszönhetően a moduláris kialakításnak.

mercedes5

Az eTruck-on nincsenek visszapillantók, helyettük két kamera kapott helyet az autó két oldalán, amik képét a vezető a kormánytól balra láthatja. Egy fedélzeti számítógépet is építettek a teherautóba, így azon minden fontos információt láthatnak a sofőrök, például, hogy mennyi a rakomány súlya, vagy hogy meg kell-e állni, tölteni a járművet. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy nem, vagy csak nehezen érné el a következő töltőállomást, automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált.

mercedes2

A Mecedes-Benz már április óta teszteli a járműveket, és az első, nem cégen belüli tesztek eredményeit pedig 2017-ben fogják megkapni, a partnerektől. Azt remélik, hogy a technológiai újítást jól tudják majd integrálni a jelenlegi rendszerükbe.

mercedes4