Öko-drive

Vajon mit látnak a Tesla kamerái?

Távoli hozzáférést kapnak a saját autóik Sentry Mode-jához a Tesla-tulajdonosok – derítette ki mindenki kedvence teslás hackere, Jason Hughes.

Az autók rendszerének forráskódját böngészve arra utaló jeleket találni, hogy a gyártó hamarosan okostelefonról is elérhetővé teszi az autók egyedi önvédelmi rendszerét, azaz a Sentry Mode-ot. Nos, az igazat megvallva egyelőre még nem sok információt tudunk az érkező funkcióról, de bízunk benne, hogy akár élőben is nyomon követhetjük majd, hogy mi folyik az autónk körül, írta a teslasok.hu. Hughes kiderítette, hogy az autók képesek lesznek videót közvetíteni, ám azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy csak a Sentry Mode riasztásakor felvett anyagokat tudjuk majd visszanézni, vagy lehetőség lesz élőben is körülnézni a kamerákon keresztül, hogy éppen mi folyik az autónknál. Az eddig megtudtak alapján egyébként nagy rá az esély, hogy az utóbbira is lehetőségünk lesz.

A Dog Mode-dal kapcsolatban is hasznos lehet az érkező funkció, hiszen így megnézhetjük majd, hogy mit csinál a légkondicionált autóban várakozó házikedvencünk. Hughes szerint jó eséllyel már a soron következő 2020.48-as verziószámú szoftverben megérkezik a távoli hozzáférés a Sentry Mode-hoz, de az sem kizárt, hogy a Tesla elhalasztja a funkció megjelenését.