Öko-drive

Ez lesz a Tesla Cybertruck végleges formája?

A Tesla Cybertruckjáról már évek óta lehet hallani a pletykákat, de gyártósorra még nem került a teherautó – most is egy Youtuber szúrta csak ki a legújabb prototípust, ami egy tesztpályán gurulgatott.

Elon Musk nem a visszafogottságáról híres, arról viszont egyre inkább, hogy amit megálmodik, azt meg is csinálja: nem volt ez másképp 2019-ben a Tesla Cybertruckjával sem. Sokan nem hitték el, hogy ilyen külsejű autót bárki szeretne vásárolni, de Musk elmondása szerint nagyon hamar több százezren előjegyezték a kocsit, amiből még mindig csak prototípusok léteznek. A cikk megírásának pillanatában elméletileg már több mint egymillióan foglaltak le Cybertruckot. A koronavírus miatt a Cybertruck határidői is csúsztak, jelenlegi állás szerint 2022 végén kezdhetik el gyártani. Ezzel a hosszabbítási idővel a Tesla várhatóan új funkciókkal és kissé frissített dizájnnal egészíti ki az elektromos kisteherautót. A legfrissebb prototípust most épp egy Youtuber, Chile Al100 szúrta ki az egyik tesztpályán.

A videósnak hobbija, hogy drónt reptet a pálya fölé, és megnézi, éppen mit tesztelnek arrafelé. A videón látszik, hogy a kocsi kapott egy masszív ablaktörlőt, könnyen lehet, hogy az első olyat, ami elektromágnesességgel fog működni. Először vannak a kocsin visszapillantó tükrök is, és az első lámpák is kicsit változtak. Ezen kívül a lökhárítókon is látható némi újratervezés. Kérdés, hogy ez a változat lesz-e a végleges, vagy egyelőre továbbra is egy köztes modellt láthatunk, amin Musk még csinosítgat.