Technika

Már beszerezhető az iMacvárium

Bár csak limitált példányszámban, de elérhető egy Jake Harms nevű designer különleges, újrahasznosított alapanyagokból készült akváriumtípusa. Az úriember kiszuperált Apple G3 iMac monitorokba szerel méretre szabott, áttetsző tartályokat, hogy aztán különböző lámpákkal és díszekkel nem mindennapi halotthonná varázsolhassa őket.

A szűrőkkel ellátott, újszerűre fényezett, amúgy kidobásra ítélt monitorok sötét-és világoskék, fehér, szürke és piros színben rendelhetőek, de Jake akár az alapkészletet is postázza olyan vásárlóknak, akik saját kezűleg szeretnék átalakítani Apple hardverüket akváriummá.

Ez így egy százassal olcsóbb is, mint a 299 dolláros teljes csomag, melyből már egy kész iMacquariumot emelhet ki új tulajdonosa. Ha valaki nem szeretne pepecselni, semmi gond, de mivel a projekt még kezdeti stádiumban van, biztos, hogy várnia kell a XXI. századot reprezentáló otthonkiegészítőre, melyet a világ szinte minden pontjára kiszállítanak. Az iMacquariumba kb. 11 liter víz fér, tehát nem a nagyobb testű halakra (mint például aranyhalakra) szabták, a kisebb, egzotikus díszhalak, csigák szerelmesei viszont biztosan elkápráztathatják vele otthonuk látogatóit.

Ajánlott lakók: sziámi harcoshal, guppi, üveggarnéla, kisméretű csigák, törpe karmosbéka, minirák, zebradánió.