Technika

SEEMO – a tömegközlekedés forradalma

Egy tudósokkal és mérnökökkel kevert csapat, amelyet Dr. Dennis Weyland és Peter Detzner egy olyan technikát talált ki, amely mindenki számára hasznos, aki a tömegközlekedést használja. Ez a SEEMO. Céljuk nem más, mint ennek a forradalmasítása.

A SEEMO röviden nem más, mint a megosztás/kérelem alapú szolgáltatás segítségével elektromos járműveket hívhatunk magunknak, amelyek elvisznek A pontból B-be. Ami egészen biztos, hogy meg kell osztanod a fuvart másokkal is.

Az útvonalak úgy módosulnak, ahogyan az emberek kérelmeket küldenek az alkalmazáson keresztül, tehát a legközelebbi járat, vagy az a járat amelynek az útvonala a környezetébe esik átalakítja irányát úgy, hogy mindenki számára előnyös legyen. Az egész koncepció alapja a state-of-the art, azaz a modernizálás, korszerűsítés.

SEEMO-public-transportation-1020x610

A videóban látható, hogy mennyire jól helyettesítenék a jelenlegi tömegközlekedési eszközöket, de valószínűleg hosszútávon a személygépkocsik piacába is. A tudományos vizsgálatok alapján a SEEMO 85%-kal képes csökkenteni a káros kibocsátást, 60%-kal a forgalmat, 21%-kkal a költségeket és 6%-kal az utazási időt. A SEEMO jelenleg kíséleti projekt, de segítségül indítottak egy crowdfunding kampányt, aminek március 16 a határideje.

Egy videó a projektről:

Forrás: http://inhabitat.com