Technika

A lehűtés új technikája, amely sokkal költséghatékonyabb

Tavaly nyáron az eddig mért legmelegebb nyár volt, és sanszos, hogy ebben az évben még ezt is sikerül megdönteni. Ez azt jelenti, hogy a közelgő nyár fojtogató hőmérséklete miatt a hűtés költségei is megemelkednek. A Mistbox, egy napenergiával működő megoldást fejlesztett ki, amely légkondicionálóként funkcionál, de mégis csökkenti a számlákat.

A Mistbox megold egy hasznos, de drága folyamatot, amelyet a hagyományos légkondicionáló egységek használnak: a meleg levegőt hideg levegővé változtatni. A klasszikus kültéri egységek jól oldották meg eddig a feladatot, de minél melegebb van kint, annál nehezebben hűtik le a levegőt, így sokkal magasabb lesz a villanyszámla is.

Mistbox-Evaporation-Air-Conditioning-Unit-1020x610

A biológiára bízta magát a Mistbox, amely utánozza az emberi verejték, párolgás modellt, ezzel szintén a lehűlést szolgálva. Miután a rendszert beépítették, a készülék napenergiát használ ahhoz, hogy előállítson egy saját ködöt, amelyet a kondenzátor egység felhasznál és lehűti a levegőt, de mégsem használ fel sok energiát. A cég becslése szerint 20-40 százalékos az energia-megtakarítás, és körülbelül egy nyár alatt visszajön a termék ára.

Forrás: http://inhabitat.com