Zöld építészet

Lótuszok az égben – a metropolisz új jövőképe

Néhány környezettudatos cég és művész összefogásával és a japán Hrama segítségével elkészült egy olyan futurisztikus és megkapó városkép vizuális terve, mely nagyban javíthatja a nagyvárosok lakóinak életminőségét, és remélhetőleg a megújuló energiaforrásokat is támogatja.

A designerek egy különös épületcsoportot álmodtak meg, amely New York felhőkarcolói fölé magasodik, és afféle utopisztikus, zöld paradicsomként nyújt kikapcsolódási lehetőséget az odalátogatók számára. Elképzelésük szerint az óriási lótuszokat acél, üveg és persze organikus elemek, mint a víz és a növények építenék fel, és akárcsak az inspirációt nyújtó vízinövény, a tökéletes tisztaságot szimbolizálná. A konfuciánus erkölcstanban ez a virág a kifogástalan ember jelképe, hiszen a zavaros iszapból és a sötét vízből emelkedik a magasba, a napfény felé.

Ugyanígy képzelik el a Megatropolis – City In The Sky fantázianévre keresztelt újítást is, amely természetesen nemcsak New York Cityt, hanem a világ összes nagyvárosát meghódíthatná, a lakók legnagyobb örömére. Ki ne szeretne egy kicsit kimozdulni az őrjítő forgatagból, és lábait kinyújtóztatva sétálni egyet egy ilyen fantasztikus környezetben?